Ruim 600 treden omhoog tijdens WTC Trappenloop

STAD CENTRUM – Honderden lopers komen op woensdag 25 april in het WTC in Stad bij elkaar om daar zo snel mogelijk ruim 600 treden omhoog te rennen tijdens de WTC Trappenloop. Heel toepasselijk: op 25 april is het ook nog eens 'No Elevator Day'.

Wie rent het snelst 600 treden omhoog tijdens de WTC Trappenloop op woensdag 25 april? (Archieffoto: Fred Rotgans)


Op die dag wordt het wereldwijd ontmoedigd om de lift te pakken, maar daarentegen voor de trap te kiezen. Tijdens de WTC Trappenloop kan dat dus in wedstrijdvorm en is het de bedoeling zo snel mogelijk omhoog te gaan. En hard zal het gaan, want naast recreanten zal er ook weer een aantal professionele traplopers aan de start staan. Binnen een paar minuten zijn zij boven.
Daarnaast zal er een aantal brandweerlieden meedoen aan de race. Zij gaan, zoals ieder jaar, de uitdaging aan om met volle bepakking omhoog te klimmen.
Alle deelnemers beginnen op de begane grond van het WTC, lopen vervolgens via de parkeergarages naar verdieping -4 om daar via het trappenhuis te beginnen aan hun klim richting de 28ste verdieping. Dat is bijna het hoogste punt van het WTC. De weg omhoog beslaat ruim 600 treden. Eenmaal boven is het een kwestie van uithijgen, maar daarna kunnen deelnemers genieten van een spectaculair uitzicht over heel Almere en omstreken. Niet alleen de weg omhoog maakt de WTC Trappenloop zo bijzonder, ook het feit dat je na afloop op het bijna hoogste punt van Almere bent aangekomen is uniek.
Natuurlijk zijn er diverse startseries. Zo is er, naast de individuele race voor volwassenen, een speciale Kids Run (200 treden), Kids Voetbal Run (200 treden met onderweg uitdagingen met een bal), een Business Run en dus de race voor brandweerlieden.
Inschrijven voor de wedstrijd kan nog steeds via de website van de WTC Trappenloop: start-2-finish.nl/wtc-trappenloop. Na-inschrijving is op de wedstrijddag ook mogelijk.

Artikel geplaatst op: 10 april 2018 - 07:00

Gerelateerd

Delen