Mobiele verkeerstoren voor Lelystad Airport

ALMERE – Lelystad Airport krijgt een tijdelijke verkeerstoren te leen van Defensie. De tijdelijke toren wordt in augustus in gebruik genomen door de verkeersinformatiedienst van Lelystad Airport.

De markante verkeerstoren op het vliegveld wordt vervangen. (Foto: aangeleverd)


Voor de realisatie van het vernieuwde Lelystad Airport is het noodzakelijk om de huidige verkeerstoren te verhogen van 9 naar 22,4 meter. Tijdens de bouwwerkzaamheden maakt Lelystad Airport kosteloos gebruik van een mobiele toren van Defensie. De toren is één van de twee torens die worden gebruikt bij oefeningen. Vanuit deze torens kan het luchtruim in de gaten worden gehouden. Normaliter staan de mobiele torens op het oefenterrein in de Marnewaard, in Noord-Groningen. De toren blijft in Lelystad staan zolang aan de eigen verkeerstoren van Lelystad Airport wordt gewerkt.
Om de economische functie van Mainport Schiphol te behouden en te versterken, is afgesproken Schiphol selectief te ontwikkelen. Lelystad Airport gaat de groei op Schiphol ondersteunen als alternatief voor het niet-mainportgebonden verkeer. Lelystad Airport wordt gefaseerd ontwikkeld voor vluchten naar voornamelijk Europese (toeristische) steden en regio’s.

Artikel geplaatst op: 20 juni 2017 - 12:47

Gerelateerd

Delen