Multicopy: voordelig allround ammunicatiebedrijf

Bij de naam Multicopy gaan de gedachten misschien uit naar de copyshops uit jaren '70, waar verenigingen hun clubblaadjes drukten. Dat beeld is volkomen achterhaald: Multicopy is anno 2020 een allround communicatiespecialist voor het MKB. "Je kunt ons eigenlijk vergelijken met een reclamebureau", zegt directeur Vincent Speur. "Maar dan tegen veel aantrekkelijker tarieven."

Vincent Steur, directeur Multicopy. (Foto: aangeleverd).

De vestigingen in Almere en Lelystad opereren tegenwoordig onder de naam Multicopy – The Communication Company. "Drukwerk is één van onze specialiteiten. We hebben in Lelystad zelfs twee echte drukpersen staan. Zo'n beetje als enige in Flevoland. Naast drukwerk en print doen wij ook design, communicatiemanagement, het bouwen van websites, copywriting, SEO-marketing, direct marketing, promotieartikelen, belettering, bedrijfskleding, beursstands: eigenlijk alles waar de bedrijfsnaam op komt te staan", zegt Speur.

 

"Zelfs als een klant alleen een marketingplan nodig heeft, kan hij bij ons terecht. Bijvoorbeeld als er een nieuw product gelanceerd gaat worden, of zelfs bij het brainstormen over een koersverandering van een bedrijf. We hebben de specialisten hier in huis. We zeggen wel eens: vergeet dat drukwerk, wat heb je nódig? We helpen klanten de doelstellingen te realiseren."

 

We zeggen wel eens: "Vergeet dat drukwerk, wat heb je nódig?"


Het moderne Multicopy is dus eigenlijk uitgegroeid tot een volledig reclamebureau, maar Speur plaatst daar wel een kanttekening bij. "Een reclamebureau komt wel eens met hemelbestormende ideeën die vaak heel kostbaar, of zelfs praktisch niet haalbaar zijn. En als de klant daar niets mee kan, komt er wel een factuur."


De aanpak van Multicopy is bovendien veel pragmatischer. "We brainstormen met de klant en bekijken wat haalbaar is. We kiezen dan gericht voor één aanpak en daar gaat dan de aandacht naar toe. Dat scheelt al veel tijd en dus kosten. Niet elk uurtje wordt doorberekend: we kijken naar de stip op de horizon: dáár spreken we een prijs voor af en werken we naar toe. We hebben hier alles in huis om dat totaalpakket aan te kunnen bieden. De klant krijgt met één contactpersoon te maken. Ook dat schept duidelijkheid en voorkomt verwarring. Multicopy adviseert, bedenkt, maakt en regelt vrijwel alle communicatie voor kleine en middelgrote bedrijven. Overigens zijn we de particuliere klant niet vergeten, hoor. Die blijft ook welkom. Het is alleen geen direct service meer, zoals ooit die oude copyshops."

 

"Ons advies is de kortste weg waarmee klanten het optimale resultaat kunnen bereiken, tegen de laagste kosten"

Multicopy – The Communication Company onderscheidt zich dus door pragmatisch te werken en mee te denken met de klant, groot en klein. "We kennen het klappen van de zweep. We zijn in 25 jaar gegroeid van copyshop naar allround communicatiespecialist en van twee naar elf medewerkers . We weten dus wat klanten beweegt en hoe belangrijk het is dat de doelen die we gezamenlijk bepalen ook worden gerealiseerd. Ons advies is de kortste weg waarmee klanten het optimale resultaat kunnen bereiken, tegen de laagste kosten. In deze tijd is dat een belangrijk pluspunt."

 

Koop om de hoek

Multicopy – The Communication Company is initiator van de actie 'Koop om de hoek'. Daarmee wordt de consument opgeroepen om de lokale ondernemers te ondersteunen. "In de coronatijd hebben vooral de grote webshops enorme winsten gemaakt", zegt Speur. "Terwijl juist de lokale ondernemers steun verdienen."


Daarom stelt Multicopy gratis raamposters, flyers en buttons beschikbaar om de actie 'Koop om de hoek' te promoten. Speur: "Het is zelfs mogelijk om een poster met een foto van jezelf of team te laten printen. Het is onze missie om MKB'ers de grootsheid te geven die ze verdienen. Met alle denkbare communicatiemiddelen waarmee je opvalt. En bij Muticopy weten we daar alles van."

 

Artikel geplaatst op: 04 september 2020 - 13:05

Gerelateerd

Delen