Jeveka stelt menselijke maat voorop

“Dit bedrijf heeft mijn leven veranderd”, zegt Sander Wiering, CNC-draaier bij de technische groothandel Jeveka in Poort. “Ik had geen duidelijk doel meer in mijn leven toen ik gestopt was met mijn opleiding. Bij Jeveka werd ik met open armen ontvangen. Zij zagen mijn talent en ik ben nu gespecialiseerd vakman. Ik ben echt gelukkig.”

vlnr: Adriaan Veltkamp, Annette Vermij, Stephanie Veltkamp en Sander Wiering. (Foto: Studio Rotgans/Beau de Bruijn)

Het verhaal van Sander (21) is misschien wel kenmerkend voor Jeveka dat in 1937 door Joop Veltkamp vanuit de Amsterdamse huiskamer van zijn ouders is gestart en sindsdien steeds verder groeide en in 1975 werd voortgezet door zijn zoons Hans en Martin. Sinds 2011 wordt het bedrijf geleid door Stephanie en Adriaan Veltkamp, de kinderen van Hans. Zij namen ook het besluit om in 2013 te verhuizen van Amsterdam naar Almere Poort. 

Jeveka is dus een echt familiebedrijf: warme sfeer, korte lijnen. “Maar wel professioneel uiteraard”, zegt Stephanie. “We zien vaak snel of iemand bij ons past. Zoals Sander. Hij kwam hier binnen als uitzendkracht. Wij geloofden in die jongen, ook al had hij geen diploma. Wij boden hem een kans en die greep hij met beide handen aan.”

Loyaliteit
Het zorgt voor een ongekende loyaliteit bij Sander die zich vorig jaar specialiseerde in het CNC-draaien en nu vakman is en dankzij zijn vaste baan in Almere is komen wonen. Annette Vermij is P&O-manager en dus verantwoordelijk voor het personeelsbeleid. “Ik werkte tot drie jaar geleden bij een grote, logge organisatie. Ik ben meer een doener. Toen ik bij Jeveka kwam ervaarde ik zelf ook dat warme gevoel. Het is een ménsenbedrijf. Ik krijg veel vrijheid om mijn eigen beleid vorm te geven. We vertrouwen elkaar, leveren kwaliteit en bieden duidelijkheid. Bij het werven van personeel kijk ik goed of het bij dat Jeveka-gevoel past.”


Vacatures
Al sinds de oprichting groeit Jeveka als kool. Telkens breidde het bedrijf verder uit en ook in Almere gaat het voor de wind. Op dit moment staan er verschillende vacatures open. Annette Vermij: “Wij vinden het belangrijk dat mensen zelf hun verantwoording nemen, zelfredzaam zijn en iets voor elkaar over hebben. Daar staat een stimulerende werkomgeving tegenover met volop kans om je te ontwikkelen en we waken ervoor dat er een goede balans is tussen werk en privé.”


Parttime
Adriaan Veltkamp: “Sinds onze komst naar Almere is het personeelsbestand gegroeid van 60 naar 80.  We investeren doorlopend in onze mensen, bijvoorbeeld in de vorm van opleiding. Maar we investeren ook in onze klanten, producten en leveranciers. Ons missie is: ‘altijd op zoek naar de best passende verbinding.’ Dat geldt zowel letterlijk als figuurlijk. Als groothandel in bevestigingsartikelen kunnen wij iedere technische verbinding leveren. Maar de onderlinge verbinding moet ook passen. Dat is de kracht van ons bedrijf.”

 

Jeveka’s groei


Jeveka is een technische groothandel die uitblinkt in het onderzoeken, selecteren en adviseren van de meest toepasselijke bevestigingsartikelen voor de best passende verbinding. Het bedrijf groeide vanuit de huiskamer van oprichter Joop Veltkamp steeds verder uit. Het eerste bedrijfspand was in een ruimte aan de Prinsengracht 662. Het eerste eigen bedrijfspand werd in 1949 gebouwd aan de Oranje Vrijstaatkade 9. In de jaren ’60 tot en met 1973 moest daar drie keer worden uitgebreid. In 1988 verhuisde Jeveka naar de Keienbergweg 8 in Zuidoost, waar in 2001 ook weer moest worden uitgebreid. In 2013 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie in Almere Poort.

Artikel geplaatst op: 06 november 2018 - 10:49

Gerelateerd

Delen