Column Floriade BV:

Floriade Expo 2022 begint te leven!

Over anderhalf jaar opent Floriade Expo 2022 haar poorten voor het publiek. We zijn ons bewust van de impact van de Expo op Almere en haar ondernemers. We zijn hard aan het werk. We merken dat het gaat leven en we horen het ook terug van onze partners.

Pieter Cloo. (Foto: aangeleverd)

Floriade werkt als vliegwiel achter de vergroening van en de investeringen in het gebied. De vernieuwde A6, Esplanade en het Food Forum van Flevoland bij Floriade. De Bruggencampus Floriade-Flevoland met een tweede brug van Almeerse reststromen door een Almeerse aannemer en Almeerse architect op Almeerse grond. Een voorbeeld voor Nederland, waar 40.000 bruggen vervangen moeten worden. De samenwerking van Floriade Academy met Almeerse MBO’s en Aeres Hogeschool met interessante kennisprogramma’s en studenten die bijdragen aan Floriade. Nieuwe collega’s op kantoor en in het groen via het Floriade Werkbedrijf.

 

Ondanks de gevolgen van het virus, biedt het onder-nemers ook mogelijkheden om in te spelen op de noodzaak gezond te blijven en te bewegen in het groen en aan te haken op de thema’s van Floriade: groen, voeding, gezondheid en energie. Ik daag alle ondernemers in Almere en omstreken uit samen met Floriade en gemeente te werken aan innovatieve, duurzame en creatieve activiteiten en prijsvragen die bijdragen aan de kwaliteit van het leven in de stad vóór, tijdens en na Floriade Expo 2022.

 

Zo doet Floriade mee aan de Challenge Almere-Amsterdam met een aantal teams om de thema’s uit te dragen. Almere kan zich meten met de wereld en biedt kansen in groei en ontwikkeling. Hoe mooi is het om je als bedrijf hieraan te verbinden? Maar ook aan de mogelijkheden die het nieuwe rondje Weerwater biedt om te sporten.

 

Het gebruik van ‘biobased’ materialen. Speeltuinen bij Floriade van natuurlijke materialen, zitbankjes van kroos uit het Weerwater. Na de Expo worden deze over Almere verspreid. In de woonwijk op het Floriade-terrein komt een innovatief energiesysteem en straatverlichting met 100% hergebruikt aluminium. Creatief, duurzaam en innovatief.

 

Wat dacht je van: Save Plastics! Een duurzame woning bij Floriade van bouwblokken van gerecycled plastic van Almeers huishoudafval. Lokaal overschot aan plastic afval gekoppeld aan de toenemende vraag op de woningmarkt. Het bedrijf dat dit verzorgt, opent in 2021 een vestiging in Almere. Dus nieuwe economische activiteit en werkgelegenheid.

 

Zo werken we samen met gemeente Almere, onder bezielende leiding van wethouder Jan Hoek en zijn collega’s in het college van B&W aan de 7e wereldtuinbouwtentoonstelling, aan de toekomstige groene stadswijk Hortus, aan een Groen en Gezond Almere met een economische impact op lokaal, regionaal en landelijk niveau tot ver ná 2022. Growing Green Cities, doet u mee?

 

Pieter Cloo
Directeur Floriade Expo 2022

Artikel geplaatst op: 23 oktober 2020 - 01:10

Gerelateerd

Delen