Column Flynth: Te leuk werk 

Almere is mijn stad. Een stad met groeipotentie, vol pioniers – jonge mensen die de stad vormen. Flynth Almere is daar een weerspiegeling van. En zo hoort het ook, als je het mij vraagt…

Yvette de Bake. (Foto: Marco ter Beek).

 

We hebben een jong, dynamisch en divers team bij Flynth Almere, bestaande uit medewerkers van diverse culturen. Of het te maken heeft met mijn eigen vrouw-zijn weet ik niet, maar er werken hier meer vrouwen dan mannen. Dat gezegd hebbende, er mag wel weer een man bij op kantoor. De balans moet niet doorslaan.

 

Natuurlijk bedienen we in Almere alle klantgroepen van Flynth. Wel hebben we relatief veel klanten met een specifieke focus: internationaal, innovatief en ICT. Ik zeg wel eens gekscherend dat alles hier begint met een 'i'. Jammer dat mijn eigen naam met een 'Y' begint. Hoe die focus is ontstaan? Dat ligt ook wel aan Almere zelf. Er zitten hier veel ICT-bedrijven en ook veel jonge innovatieve ondernemers. Daardoor doen we bijvoorbeeld veel subsidieaanvragen of financieringen van innovatieve voorstellen. Ik zie het als een soort vliegwiel: het spreekt zich voort dat wij hier goed in zijn.

 

De afgelopen periode was hectisch, een wervelwind. Ik ben vast niet de enige die dat vindt. Thuiswerken, daar de boel draaiende houden met kinderen die niet naar school kunnen, je werk opeens grotendeels online moeten doen, klanten die je niet meer face to face kunt spreken. Het was pittig en ik ben echt trots op hoe we als kantoor met de coronacrisis zijn omgegaan. Inmiddels is de rust wat wedergekeerd en beginnen we te wennen aan het nieuwe normaal.

 

Het fijne aan het werken bij Flynth is dat je je werk flexibel kunt indelen. Ik kan 's middags gerust bij de zwemles van een van mijn kinderen zijn, maar dat betekent wel dat ik 's avonds mijn laptop openklap om nog even een jaarrekening te bekijken. Dat vind ik ook helemaal geen straf. Ik haal gewoon heel veel plezier uit mijn werk. Waar ik ook veel energie uithaal, is mijn penningmeesterschap van het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen. Helaas schiet mijn andere grote passie, paardrijden, er op dit moment bij in. Door de combinatie werken en mijn gezin blijft daar te weinig tijd voor over. Dat is overigens een welbewuste keuze. Ik vind mijn werk gewoon veel te leuk.

 

Yvette de Bake
Vestigingsdirecteur Almere
Flynth adviseurs en accountants

Artikel geplaatst op: 04 september 2020 - 06:27

Gerelateerd

Delen