Colum Recruit a student: Talent binnen uw organisatie

Wij zijn trots op onze jonge talenten! Tussen de colleges en het schrijven van scripties door werken ze in de logistiek, helpen ze met de administratie of beantwoorden ze vragen van klanten. En dat doen ze ook nog eens ontzettend goed. Toch merken we dat het voor veel bedrijven niet altijd voor de hand ligt om samen te werken met studenten. Want ja.. wat kan er eigenlijk allemaal? Wat hebben jonge talenten jouw bedrijf te bieden?

Remco Breet. (Foto: Marco ter Beek).

 

Studenten gaan ontzettend flexibel met hun tijd om; eerst vier uur werken, dan naar college en in de avond sporten met vrienden. Er zijn genoeg studenten die twee dagen per week vrij zijn en graag helpen in de logistiek of studenten rechten die één dag in de week kunnen ondersteunen met het uitwerken van juridische stukken. Daarnaast vinden alle studenten het leuk om een korte losse klus te doen. Een student ICT vindt het bijvoorbeeld een toffe uitdaging om mooie Excel-rekensheets te bouwen en een student journalistiek zal met veel plezier teksten te schrijven. Een opdracht hoeft dus echt niet groot te zijn. Juist de kleinere en bijzondere aanvragen maken studenten enthousiast.

 

En laat enthousiasme nou net hetgeen zijn waar een bedrijf nooit genoeg van kan hebben. Jonge talenten zijn leergierig en kijken met een frisse blik naar bedrijfsprocessen. Waarom gaan dingen eigenlijk zoals ze gaan? Kan het misschien ook anders? Dit was dan ook de reden dat een marketingafdeling van een vastgoedonderneming wilde samenwerken met een pas afgestudeerd marketing talent. Door samen te werken, kom je vaak tot creatieve oplossingen.

 

Kennis is hierbij net zo belangrijk. Heb je geen idee hoe je jouw doelgroep het beste kunt benaderen? Laat een marketing & communicatie student dit voor je uitzoeken. Moeten er veel resultaten verwerkt worden? Studenten bedrijfskunde kunnen prima overweg met statistiek programma's. Er is dus altijd wel een talent met de juiste kennis die je kan helpen. Die to-do list van drie meter, die echt vandaag af moet, is dus helemaal niet nodig. Wil je weten wat een jong talent voor jou kan betekenen?

 

Remco Breet
Eigenaar Recruit a Student Almere

Artikel geplaatst op: 04 september 2020 - 06:22

Gerelateerd

Delen