Column Recruit a Student: Talentvol Almere

Wat is jouw droombaan? Dit is een vraag die we eigenlijk tijdens ieder intake gesprek stellen aan onze (vaak jonge) sollicitanten. Antwoorden variëren van ondernemer, teamleider logistiek tot accountant, maar ontstaan bijna allemaal uit een passie of droom. Wat is er voor nodig om deze dromen te bereiken?

 

Remco Breet (Foto: Marco ter Beek)

Talent is misschien wel één van de belangrijkste factoren. Iedereen is ergens heel goed in en met de juiste begeleiding, kansen en motivatie kom je een heel eind. Met de kans om talent te creëren, zit het in Almere meer dan goed. Kwalitatief onderwijs speelt hierbij een grote rol. Uit recente onderzoeken blijkt dat het Windesheim met 13 top-opleidingen de tweede beste hogeschool van Nederland is, daarnaast is het Aeres verkozen tot het beste agrarische opleidingscentrum van Nederland en mede dankzij excellentietrajecten bij het ROC kunnen we dus wel zeggen dat Almere het beste te bieden heeft op het gebied van onderwijs op alle niveaus. Hoe tof zou het zijn als deze jonge aanstormende talenten van Almere kunnen bijdragen aan de economische ontwikkeling van Almere?

 

Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat ongeveer 70% van alle studenten in Nederland een bijbaan heeft. Ze werken gemiddeld 19 uur in de week. Dit biedt heel veel kansen voor werkgevers uit allerlei verschillende branches. Studenten leren snel, denken graag mee, zijn flexibel, brengen ontzettend veel kennis vanuit hun opleiding met zich mee en staan ervoor open om zoveel mogelijk nieuwe ervaringen op te doen.

 

Door de jonge talenten van Almere al vroeg te verbinden aan de bedrijven in onze stad en ze intern op te leiden, kan het Almeerse bedrijfsleven bijdragen aan de professionele carrière van Almeerse studenten. Laten we in 2020 ons best doen om de Almeerse talenten van vandaag te behouden en ze de kans te geven om zich te ontwikkelen tot de young professionals van morgen!

 

Remco Breet

Eigenaar Recruit a Student Almere

 

 

Artikel geplaatst op: 14 februari 2020 - 08:00

Gerelateerd

Delen