Column Almere City Marketing: Groene stad 

Het is een feit dat Almere in de snelst groeiende economische regio van Nederland ligt. Volgens onderzoekers komt de economische groei in de provincie Flevoland dit jaar naar verwachting boven de 2 procent uit. De hoogste groei van alle provincies. Dat klinkt goed, maar het betekent ook een uitdaging!

Nik Smit (Foto:aangeleverd)

Steden moeten zich vandaag de dag terecht druk maken over hoe zij ondernemers kunnen aantrekken, die werk maken van de nieuwe groene economie. Almere is daar als groene stad uitstekend geschikt voor. We hebben de ruimte en de wil om groene initiatieven verder te brengen. En natuurlijk vindt in 2022 Almere de Floriade plaats, die de aandacht van een groene stad als onderwerp op een wereldwijd niveau zal zetten.

 

Hoe mooi zou het zijn als ‘made in Almere’ een soort kwaliteitsstempel wordt van groene innovatie? Dat Almere bekend staat als dé ontwikkelhub voor oplossingen die een steentje bijdragen aan nieuwe, milieu-ontlastende technieken? Daarom hebben we samen met de afdeling Economische Zaken van de gemeente Almere onlangs een prachtig voorbeeld van een startend, schaalbaar Almeers bedrijf in de spotlight gezet. Jim Bisschop en Kay Renshoff, beiden afgestudeerde Windesheim-studenten, zijn oprichters van het bedrijf ‘UPZWAM’, een bijzondere Almeerse start-up actief in het upcyclen van reststromen om exotische zwammen op te kweken.

 

Nu, nog geen twee jaar na hun start, kweken zij oesterzwammen, koningsoesterzwammen, fluweelpootjes en bundel-zwammen op koffiedik en houtsnippers in zee-containers op industrieterrein De Vaart in Almere Buiten. In het FD van 23 januari jl. vertelde Jim hoe trots hij op zijn bedrijf is. En wij zijn trots op Jim en Kay! En op al die groene innovators die niet de makkelijke weg kiezen, maar juist de moeilijke weg – maar wel een weg waar toekomst in zit.

 

Natuurlijk is Almere een fantastische plek voor alle soorten ondernemers, maar als het aan mij ligt, zetten we dit soort pioniers extra in het voetlicht.

 

Nik Smit
Directeur Almere City Marketing

 

Almere City Marketing heeft een duidelijke missie: de populariteit van Almere vergroten als plek om te wonen, ondernemen, studeren en bezoeken. Dit doen we in nauwe samenwerking met gemeente en marktpartijen. Ook samen met u? Neem contact op met ons op!

www.almere-citymarketing.nl

Artikel geplaatst op: 14 februari 2020 - 06:03

Gerelateerd

Delen