Column Floriade: Bloeiend en inspirerend

De Floriade komt steeds dichterbij. Nog ruim twee jaar en dan is het gebied aan de zuidoever van het Weerwater omgetoverd in een groen evenement. Voor inwoners van Almere wordt dat steeds meer duidelijk.

 

Peter Verdaasdonk (Foto: aangeleverd)

Het afgelopen jaar is er vaart gemaakt met de voorbereidingen. Het aantal internationale inzendingen is groter dan voorzien. Door kwekers uit heel Nederland zijn weer talloze bomen geschonken. Er komen twee circulaire, innovatieve bruggen op het Floriadeterrein. Zo’n dertig Almeerders hebben meegedacht over het mobiliteitsplan tijdens de Expo. Samen met de Provincie willen we zorgen dat de kansen van Floriade als evenement in Almere ook benut worden om de hele provincie zichtbaar te maken.

 

De agenda rondom Floriade is kleurrijk en gevuld. Met het nieuwe jaar is er weer een periode aangebroken met veel activiteiten op de planning van Floriade Expo 2022. We hebben bijeenkomsten gepland met bedrijfsleven en inwoners. De komende maanden vinden in Flevolandse gemeenten Roadshows plaats. De eerste Roadshow Floriade was eind januari in Marknesse. Provincie Flevoland en Floriade organiseren samen met de Flevolandse gemeenten deze roadshows om met ondernemers, instellingen en organisaties in gesprek te gaan over de kansen die Floriade Expo 2022 hen kan bieden. De komende maanden vinden ook in de andere Flevolandse gemeenten Roadshows plaats. Ik nodig u uit hierbij aan te sluiten.

 

De ruggengraat van de Floriade Business Club (FBC) wordt gevormd door het onderlinge netwerk en uitwisseling van kennis, kunde en ervaringen, door bedrijfsbezoeken en door presentaties op locatie. Meer dan 100 leden bezochten vorige week de FBC bijeenkomst op het Floriadeterrein. Ik ben er trots op dat we zo’n bijzonder netwerk van ondernemers hebben die betrokken zijn bij Floriade Expo 2022. De discussies over de thema’s van de Floriade tijdens deze bijeenkomsten zijn levendig. Een club van gedreven ondernemers die duurzaam en verantwoord willen ondernemen en graag een bijdrage leveren aan Floriade Expo 2022. Zij zijn een bron van inspiratie voor ons, voor elkaar en voor het hele regionale bedrijfsleven.

 

We blijven ook de dialoog aangaan met de inwoners van Almere. Er zijn wijkbijeenkomsten gepland in de wijken rondom de Floriade. In januari hebben we de bewoners in Almere Haven en Stedenwijk bijgepraat over het mobiliteitsplan tijdens de Expo. Over een paar weken doen we dat in Filmwijk en het Centrum. Aansluiting met Almere wordt in de komende weken ook echt zichtbaar door het drijvende bos op het Weerwater. We vinden het belangrijk om u als ondernemer en inwoner van Almere blijvend te informeren én te enthousiasmeren. Floriade Expo 2022 is er voor alle Almeerders.

 

Peter Verdaasdonk
Algemeen Directeur Floriade Expo 2022

Artikel geplaatst op: 14 februari 2020 - 06:02

Gerelateerd

Delen