Maaike Veeningen - Netwerken versterken

Een van de belangrijke zaken voor onze Economische Ontwikkeling is het versterken van netwerken in de stad. Goede netwerken zorgen ervoor dat ondernemers elkaar weten te vinden, en vergroten de kans op innovatie. Vergeleken met andere steden zijn er in Almere relatief weinig netwerken.

Gelukkig zijn er wel al een aantal goede netwerken van ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) en de groeiende Floriade Business Club.
In Almere Haven hebben de winkeliers en horeca ondernemers aangegeven interesse te hebben in de vorming van een ‘BIZ’, een bedrijveninvesteringszone waarin ondernemers gezamenlijk plannen ontwikkelen. Het zou de eerste BIZ van Almere kunnen worden, en daarmee ook een voorbeeld voor anderen.
Waar mogelijk helpen we de bestaande netwerken, maar ook nieuwe. Bijvoorbeeld thematische netwerken voor ICT, circulaire economie en starters, waarbij ook het onderwijs deelneemt. Juist dan vergroten de kansen op innovatie het meest. Netwerken bieden zo mogelijkheden en kansen voor onze ondernemers en bedrijven, voor studenten, en ook voor groei van werkgelegenheid.
U bent natuurlijk van harte welkom om u bij een of meer netwerken aan te sluiten. Om zo uw bijdrage te leveren, te leren van anderen, en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Samen maken wij onze Almeerse netwerken steeds sterker!

Maaike Veeningen, wethouder Economische en Ruimtelijke Ontwikkeling

Artikel geplaatst op: 19 september 2019 - 06:00

Gerelateerd

Delen