Prinsjesdag 2019
Kabinet moet vertrouwen wekken bij ondernemers

Yvette de Bake
vestigingsdirecteur Flynth Almere

Prinsjesdag is voor mij een van de hoogtepunten van het jaar. Een week lang praat iedereen over economie en belastingen! De Miljoenennota geeft inzicht in de belangrijkste plannen van het kabinet voor het volgende jaar. Welk effect hebben die plannen op ons? Hoe gaat het met de Nederlandse economie? Welk effect heeft het op ondernemers? Belangrijke informatie, die onze advisering direct beïnvloedt in de afwegingen en strategische keuzes. Dat het alom spannend is blijkt uit het feit dat er zelfs een minister tot ‘designated survivor’ is benoemd.
Volgens het Centraal Plan Bureau (CPB) is de Nederlandse economie momenteel aan het afkoelen. Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) constateert dat het conjunctuurbeeld afvlakt, al is het nog steeds positief. De historisch lage rentestand is wat dat betreft een teken aan de wand. De rente op de langlopende Nederlandse staatsleningen dook begin deze maand voor het eerst onder nul procent. De Telegraaf onthulde eerder dat de overheid vanwege de lage rente op de kapitaalmarkt miljarden – mogelijk tot wel 50 miljard euro – gaat lenen voor een miljardenfonds.
Ik kan niet wachten en volg het op de voet! Wilt u ook alles weten over Prinsjesdag? Flynth houdt al het nieuws rondom Prinsjesdag bij op onze website met de Prinsjesdagspecial voor ondernemers: www.flynth.nl/prinsjesdag
Voor mijzelf is de jaarlijkse begroting van ons kantoor ook een belangrijk moment. Een moment van reflectie, bijsturen om de doelstellingen te halen en anticiperen op de veranderde omstandigheden. Analyse van de externe effecten die van invloed zijn op keuzes die moeten worden genomen. Doet u dat ook? Ik praat hier graag met u over, denk ook aan een privé financiële planning, een mooi middel om te anticiperen op de verwachtingen en keuzes die u maakt.
Wilt u napraten over uw plannen en de verwachtingen naar aanleiding van Prinsjesdag?
De 4e dinsdag van september (24-9) organiseren wij op ons kantoor in Almere een ontbijtseminar, van 7.15 tot 9.00 uur. Wilt u ook komen, laat het mij weten per e-mail: yvette.debake@flynth.nl.

Artikel geplaatst op: 19 september 2019 - 05:20

Gerelateerd

Delen