Maaike Veeningen - Sillicon Ally

Zomer in Almere: heerlijk genieten van al het moois dat onze stad te bieden heeft; het vele groen, het water, cultuur en de ruimte. Almeerders weten: het is hier goed wonen, verblijven en ondernemen. Uiteraard staan wij klaar voor alle ondernemers, bedrijven en zzp-ers in onze stad. Het is zaak dat naast de groei van onze bedrijven waar ons best voor doen ook nieuwe ondernemers dat gaan ontdekken en in Almere gaan investeren.


Positief is dat het toerisme groeit en het ene hotel na het andere zijn deuren opent. En natuurlijk is de Floriade een uitgelezen kans om niet alleen Nederland, maar bezoekers van over de hele wereld te laten ervaren hoe leuk onze stad, en onze provincie is.
Wij zijn gastvrij. Almere heeft de beste binnenstad van Nederland. Is erkend als logistieke hotspot pur sang en recent hebben ondernemers onze stad aangewezen als de meest MKB-vriendelijke stad van Nederland. Dat betekent niet dat er niets te doen is. Almere groeit. Zowel in aantal inwoners, als in de kwaliteit van wat wij als stad te bieden hebben. Maar de werkgelegenheid blijft achter. Groei van het aantal banen is nodig voor een gezonde ontwikkeling als volwaardige stad. Toegang tot werk en scholing voor alle Almeerders, nu en in de toekomst, is waarin investeren. Want veel van onze inwoners hebben tijdelijke contracten, waardoor er te weinig in hun ontwikkeling wordt geïnvesteerd. En voor onze ondernemers is het belangrijk dat ze voldoende geschikt personeel kunnen vinden. Daarom investeren we in de aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt en in een leven lang ontwikkelen.
Daarnaast hebben we een aantal sterke kanten. Zo zijn wij onder andere sterk op het gebied van ICT en Tech. Daar kunnen we meer uit halen. Bij het bespreken van onze economische ontwikkeling deed in de gemeenteraad raadslid Berneditha Rijssel-Omusuo de suggestie om te gaan voor ‘Silicon Ally’. Dat roept meteen ook associaties op met het bevorderen van start-ups en ontmoetingsplaatsen voor ondernemers.
Een mooie prikkelende gedachte: Silicon Ally voor extra kracht bij een eigentijdse Almeerse economie!

Maaike Veeningen

Wethouder Economische en Ruimtelijke Ontwikkeling

Artikel geplaatst op: 04 juli 2019 - 06:55

Gerelateerd

Delen