Column Floriade BV

Op het moment van schrijven zit ik met enkele collega’s van Team Internationaal in het vliegtuig naar Azië. In China vindt van 29 april tot en met 7 oktober de Beijing Expo 2019 plaats, net als Floriade Expo 2022 een wereldtuinbouwtentoonstelling. Wij brengen een bezoek aan een aantal paviljoens van andere landen en zo contacten te leggen en interesse te polsen voor deelname aan onze eigen Expo.

Daarnaast heeft het team een afspraak op het Chinese Ministerie van Landbouw. Uiteraard bezoeken we op de Expo in Beijing ook de Nederlandse inzending, waarbij Floriade Expo 2022 als onderdeel in de ‘Holland Garden’ vertegenwoordigd is. De Holland Garden is een voorproefje van de Expo in Almere. Verder wordt er een film vertoont met een caleidoscopisch effect (de toverlantaarn van vroeger). De film geeft een inkijkje op wat bezoekers tijdens de Expo in 2022 kunnen verwachten, specifiek voor de Chinese markt. Op dinsdag 18 juni organiseren we de Floriade Dialogue – solution. Deze editie gaat over ‘Sponge City Development’. Een bijeenkomst waarbij experts vanuit de hele wereld oplossingen bespreken om steden waterbestendiger te maken.

De leden van Team Internationaal reizen door. Zij hebben nog een bezoek aan Thailand in de planning staan. Thailand heeft haar deelname aan Floriade Expo 2022 al bevestigd, dus tijdens het bezoek zal het vooral gaan over de invulling van hun inzending. Ook Japan wordt bezocht. Zij zijn geïnteresseerd in deelname en hebben concrete vragen over de mogelijkheden voor een inzending. En tot slot wordt er een bezoek gebracht aan Vietnam. Minister Schouten heeft vorige maand de uitnodigingsbrief voor deelname aan de Expo in Almere persoonlijk overhandigd. Nu zal Team Internationaal zelf langs gaan bij de landbouwraad om meer te vertellen over de mogelijkheden die deelname biedt. De werving in Azië is in volle gang.

Maar ook in Nederland zaten we niet stil. Zaterdag 8 juni vond op Green Island het New Grounds festival plaats. Met voedselboswachters kon je op ontdekkingsreis over het eiland. Er was een mooie muzikale programmering en ’s avonds werd er met drankjes in de hand genoten van de zonsondergang die de skyline van Almere fantastisch weergaf. Het weer werkte helemaal mee.

Donderdag 13 juni was voor de Floriade Business Club nog een fantastische previewsessie rondom het Floriade Festival. 88 Ambassadeurs waren aanwezig en werden in de kas op het Forum op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen rondom Floriade Expo 2022, waarna we met de boot overgevaren zijn naar Green Island. Hier hebben we met elkaar kunnen zien hoe het eiland van de Floriadevoorhoede Urban Greeners in ontwikkeling is. Voordat ik op 15 juni het vliegtuig instapte was ik gelukkig nog even in de gelegenheid de start van de tweede editie van het Floriade Festival samen met wethouder Loes Ypma te kunnen openen. Het is duidelijk dat er veel gebeurt. Enorm veel mensen hebben het weekend kennis gemaakt met de Expo en haar thema’s groen, voeding, energie en gezondheid. De kas op het Forum was een druk bezochte plek en er hebben ruim 5.000 mensen de oversteek naar het Green Island gemaakt en waar ze al dan niet onder begeleiding van een gids over het eiland gewandeld hebben.
Blijf ons volgen. Ook de zomer zijn wij volop in beweging.


Graag tot ziens!

Peter Verdaasdonk
Directeur Floriade Almere 2022 B.V.

Artikel geplaatst op: 04 juli 2019 - 06:09

Gerelateerd

Delen