Peter Verdaasdonk - Productieve eerste 100 dagen

Mijn eerste honderd dagen heb ik achter de rug. En zoals ze zeggen: die dagen zijn cruciaal. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik deze dagen met volle energie, productief en succesvol doorlopen heb. Sterker nog, door alles en iedereen waar ik mee kennis heb gemaakt, heb ik er nog meer zin in om toe te werken naar de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022.


Maar dit doe ik niet alleen. Ik heb een geweldig team om mij heen, dat ik graag voorstel op de pagina hiernaast. Bijna alle collega’s van Floriade Almere 2022 B.V. staan op de foto. En de komende tijd bouwen we verder aan en met dit team, omdat we in de aanloop naar 2022 steeds meer expertise nodig hebben.
Ik gaf al aan dat mijn dagen productief gevuld zijn. Ik heb in Parijs aan de BIE de tussentijdse rapportages gepresenteerd over de voortgang van Floriade Expo 2022 en gerapporteerd aan de Internationale Associatie van Tuinbouwproducenten. Deze rapportages zijn een onderdeel van de procedures voor het verlenen van licenties voor wereldtuinbouwtentoonstellingen. En die willen we uiteraard zorgvuldig doorlopen. Onze rapportages zijn zeer goed ontvangen.
Ook ben ik met mijn collega’s van team internationaal (Sven en Annemieke, zie linker pagina) en Annemarie Jorritsma in haar rol als Commissaris-Generaal van de Floriade naar de Internationale Grüne Woche in Berlijn geweest. Daar hebben we veel internationale contacten gelegd, die kansrijk zijn en een vervolg gaan krijgen. En ‘de wereld’ weet ‘ons Almere’ ook te vinden, want afgelopen weken hebben wij op het Floriadepaviljoen weer enkele landen op bezoek gehad, waar we vruchtbare gespreken mee gevoerd hebben. De rondleidingen over het terrein waarin we vertellen wat er in 2022 zal staan, dragen hier substantieel aan bij.
Niet alleen internationaal zijn we stappen aan het maken. Ook dichter bij huis gebeurt er veel. We zijn gestart met de tweede ronde inzendingen van bomen. Hier is door kwekers uit het hele land met veel enthousiasme gehoor aan gegeven. Vol trots kan ik zeggen dat er inmiddels al 1.200 bomen geleverd zijn. Deze bomen worden stuk voor stuk naar het Floriadeterrein gebracht. Altijd weer een mooi moment als we de opleggers met de bomen zien verschijnen.
Verder hebben we met architecten de eerste gesprekken gehad om de Green Embassies
te ontwerpen, passend bij ons thema Groene Stad van de Toekomst. Letterlijk zienderogen verandert het Floriadeterrein door de vele werktuigen die dagelijks op het terrein aanwezig zijn. En dan hebben we ook de Floriade Business Club die blijft groeien. Wat een mooie opkomst was het, tijdens de meeting bij TSR AV op 12 maart. Ruim 100 aanwezigen en met velen heb ik persoonlijk kennis kunnen maken. Nu bereiden wij ons voor op de grote ondernemersbijeenkomst op 23 april in het KAF, Floriade & Business. Alle Flevolandse ondernemers zijn welkom om geïnformeerd te worden over de Expo en over de stadswijk en bovenal over de kansen die dit ondernemers kan brengen. Nog niet aangemeld? Doe dat nog snel via www.floriadebusinessclub.nl, want vol=vol. Dan hoop ik dat wij elkaar binnenkort de hand kunnen schudden en wie weet samen kunnen toewerken naar de Expo in 2022.
Graag tot ziens!


Peter Verdaasdonk
Algemeen Directeur

Artikel geplaatst op: 18 april 2019 - 06:22

Gerelateerd

Delen