Maaike Veeningen - Energiegevers

Wat hadden wij een mooie Ondernemersdag dit jaar. Op dezelfde dag ontvingen wij 500 bezoekers bij de Startersdag en werd bekend gemaakt dat Almere de meest MKB-vriendelijke grote stad van Nederland is.


De komende twee jaar mogen wij die titel dragen en dat doen wij natuurlijk graag. Wij zijn trots op alle Almeerse Ondernemers en zien de erkenning als een aansporing om hen van dienst te blijven bij het ondernemen.
Wat deze erkenning extra mooi maakt is dat het tot stand is gekomen op basis van een enquête onder ondernemers. Wij hebben veel MKB-bedrijven en zij zorgen ook voor een belangrijk deel voor onze groei en innovatie. Wij blijven hen net als zzp'ers en starters uiteraard koesteren. Dat doen wij natuurlijk samen met onze partners en het onderwijs.
Waar wij ook energie krijgen is van de gespreken die wij voeren met ondernemers om tot een nieuwe economische agenda te komen. Het helpt ons verder en zal ervoor zorgen dat wij de krachten in de komende jaren kunnen bundelen voor een economische ontwikkeling die impact heeft, ook op de lange termijn.
En dan is er natuurlijk de Floriade die bij uitstek energie kan geven aan onze economische groei. In de komende jaren blijven wij in nauw contact met het bedrijfsleven, de Floriade Businessclub, de VBA, ondernemersverenigingen en onze partners in de regio om te zorgen dat het ons zoveel mogelijk oplevert aan omzet, groei van werkgelegenheid, innovatie en de vestiging van nieuwe bedrijven.
Van al deze erkenning, bijeenkomsten en gesprekken krijgen wij energie. Vooral omdat wij het niet alleen bij woorden hoeven te laten maar daadwerkelijk uitvoering- en actiegericht bezig kunnen zijn. Energie geven werkt aanstekelijk dus laten wij die met elkaar verder verspreiden.

Maaike Veeningen

Wethouder Economische en Ruimtelijke Ontwikkeling

Artikel geplaatst op: 18 april 2019 - 06:12

Gerelateerd

Delen