Column wethouder
Denk mee!

Nu ik een paar maanden bezig ben als wethouder in Almere kan ik mijn eerste waarnemingen met u delen. Ik heb zeker in de wat rustiger zomermaanden de gelegenheid genomen om goed rond te kijken bij het Almeerse bedrijfsleven, van het bezoeken van kleine winkeliers tot een rondtoer langs de Almeerse bedrijventerreinen. En ik zie veel potentie: de Almeerse economie heeft een ronduit goede uitgangspositie. Ruimte in allerlei opzichten, goede voorzieningen, prima bereikbaarheid en – als belangrijkste – geïnspireerde ondernemers.
'Wat hoef je daar als wethouder nog aan toe te voegen?’ zult u wellicht vragen. Natuurlijk is dat een terechte vraag, want de rol van de overheid is op economisch gebied relatief beperkt. Het zijn de ondernemers die het werk doen, die zorgen voor arbeidsplaatsen, omzet, dynamiek. Toch ga ik niet achterover zitten. Daarvoor zijn zaken als werkgelegenheid en ondernemerschap te belangrijk. Ik zie echt een stevige rol weggelegd voor de gemeente in het stimuleren en initiëren van ontwikkelingen en in het zorgen voor optimale randvoorwaarden; nu, maar zeker ook in de toekomst. Almere investeert dan ook in de economische ontwikkeling van onze stad om zo de bestaande ondernemers de steun te geven die ze verdienen. Tegelijkertijd biedt onze stad als uitstekende vestigingsplaats kansen voor nieuwe ondernemingen.
De afgelopen jaren heeft Almere in het economisch beleid gewerkt met een langjarige strategische agenda. Dat heeft goed gewerkt, het geeft focus in de activiteiten en duidelijkheid naar bedrijven en partners. Ook de komende periode wil ik met zo’n richtinggevende agenda gaan werken. En in lijn met de prominente rol die bedrijven op het lokale economische toneel hebben, wil ik zeker ook uw kennis en inbreng benutten. Het lokale bedrijfsleven weet als geen ander hoe het is om in deze stad te ondernemen.
Dus laat mij weten wat naar uw idee de pluspunten zijn en op welke plekken versterking nodig is. Welke behoefte aan ondersteuning heeft u, welk personeel heeft u nodig, welke voorzieningen mist u, welke ruimte zoekt u, welke procedures mist u of vindt u overbodig. Alleen met uw informatie kunnen we goed economisch beleid voeren. Ik nodig ondernemers, onderwijsinstellingen, belangenorganisaties, adviseurs dan ook van harte uit om met mij mee te denken. De economie van Almere is een opgave voor de hele stad, niet alleen van de gemeente.
Maaike Veeningen
wethouder Economische en Ruimtelijke Ontwikkeling
Artikel geplaatst op: 06 september 2018 - 06:39

Gerelateerd

Delen