Flynth - Financieringsvormen

Financieringsvormen: ziet u door de bomen het bos nog?


U heeft een lumineus idee. U wilt een nieuwe vestiging openen, groeien in personeel, een mooi, innovatief product ontwikkelen of misschien wel een geheel nieuwe dienst uitrollen. Maar dan staat u voor de vraag: hoe gaat u dit financieren?
In mijn dagelijks werk bij Flynth Almere merk ik vaak dat ondernemers het lastig vinden om de juiste financiering te kiezen voor hun idee. Zij zien vaak door de bomen het bos niet meer. En dat is niet zo gek, want de markt van financieringen is de laatste jaren sterk in beweging.


Veranderende financieringsmarkt


Stapte u een aantal jaar geleden nog als vanzelfsprekend naar uw huisbank voor uw investering, inmiddels zijn er zoveel andere (alternatieve) financieringsmogelijkheden. Zo kunt u naast een bancaire lening nu ook een beroep doen op bijvoorbeeld crowdfunding, kredietunies, business angels, venture capital fondsen, factoring, microkredieten, leasing en participatiemaatschappijen.


Let op: pricing en voorwaarden verschillen


Is dit toenemende aanbod in uw voordeel? Zeker. U hebt immers meer te kiezen en kunt kijken welke oplossing het beste past. Tegelijk hebben al deze verschillende financieringsvormen ook nog eens uiteenlopende soorten pricing, eisen en voorwaarden. Ik raad u dan ook aan om u goed in de financieringsmarkt te verdiepen, voordat u ‘halsoverkop’ een oplossing kiest.


Voordelig… of toch niet?


Neem bijvoorbeeld crowdfunding. Vaak is de aanname dat dit één van de meest voordelige oplossingen is. En inderdaad: het biedt volop kansen voor startups of gevestigde ondernemers om een kickstart te maken met hun bedrijf of innovatie. Bedenk wel dat beoogde doelgroep en de voorwaarden per platform sterk kunnen verschillen. Wellicht moet u vooraf hoge investeringskosten maken en ook de rentepercentages verschillen vaak enorm.


Verborgen kosten: ook bij de bank


Wat voor alternatieve financieringsvormen geldt, geldt ook voor een lening bij de bank. Ondernemers zijn vaak gefocust op de te betalen rente en afsluitkosten. Minder oog is er voor de – vaak vele – verborgen kosten en eisen vanuit de bank. Zo stelt een bank soms dat u in bepaalde situaties geen dividend mag uitkeren. Of u moet periodiek een ratioberekening laten maken, een kostbare aangelegenheid.


Kan ik u helpen?


Staat u ook op het punt om een mooie investering te doen, maar vraagt u zich af met welke financieringsoplossing u het beste af bent? Ik help u graag verder. Ik en mijn team kennen de geldverstrekkers, met al hun voor- én nadelen.
Bel mij gerust voor een vrijblijvende kennismaking: 088 236 81 55

Yvette de Bake

vestigingsdirecteur Flynth Almere

Artikel geplaatst op: 03 mei 2018 - 06:26

Gerelateerd

Delen