Flynth - onderwaterhypotheek

Denkt u er aan dat de regels voor restschuld eigen woning per 1-1-2018 worden afgeschaft. Uw restschuld wordt vanaf 1 januari als een normale schuld behandeld, uw rente is dan dus niet meer aftrekbaar.

Hypotheek rente aftrek beperking
Onderwaterhypotheek? Verkoop eigen woning vóór 1-1-2018


Heeft u uw woning momenteel in de verkoop staan of bent u in scheiding? Dan zou het financieel kunnen lonen om de overdracht/verdeling vóór 1-1-2018 te laten plaatsvinden.
Indien er na verkoop of scheiding een restschuld overblijft en u kunt voor deze restschuld niet terugvallen op nationale hypotheek garantie (NHG), dan kunt u op grond van de restschuldregeling over deze restschuld nog maximaal 15 jaar lang de rente aftrekken.

Wilt u hier nog gebruik van maken?


Dan moet u vóór 1-1-2018 uw woning overdragen, want deze regeling houdt per deze datum op te bestaan. Na deze datum wordt uw restschuld als een normale box 3 schuld behandeld en is de rente dus niet aftrekbaar.

Waarom wil ik dit met u delen?


Mocht u in onderhandeling zitten over de verkoopwaarde van uw woning en zit u nog net te steggelen over de laatste paar duizend euro, reken dan ook even het voordeel mee van de rente aftrek over uw restschuld, welke u nog net zou mee kunnen pakken indien u de onderhandelingen op tijd rond zou krijgen. Misschien is duizend euro op de verkoopwaarde weggeven en rente aftrek op de restschuld behouden voor u wel vele malen voordeliger.
Zit u momenteel in deze situatie dan nodig ik u uit om met mij contact op te nemen.


Heidi Knape


relatiebeheerder

Artikel geplaatst op: 26 oktober 2017 - 06:21

Gerelateerd

Delen