Column Mark Pol
Dromen verwerkelijken

In juli mocht ik de website www.bedrijventerreinenalmere.nl<http://www.bedrijventerreinenalmere.nl>; lanceren. Deze nieuwe website laat op aantrekkelijke wijze het aanbod van lege kavels op Almeerse bedrijventerreinen zien. Op een gebruiksvriendelijke manier kunnen ondernemers nu op zoek naar de ruimte die het best past bij hun ambitie.
Het is een belangrijke tool die onderdeel is van de Aanpak Bedrijventerreinen die eind 2016 is gestart. Een aanpak die in het leven is geroepen om meer kavels op bedrijventerreinen te verkopen. Almere heeft dertig bedrijventerreinen en op ongeveer de helft zijn nog kavels beschikbaar. Op de website is eenvoudig op te vragen welke kavels er nog beschikbaar zijn en welke kenmerken een bedrijventerrein heeft. We hebben grote diversiteit. Van terreinen met voornamelijk kantoren tot aan grote gebieden met een goede logistieke wendbaarheid en een directe aansluiting op de A6. Op zichtlocaties, midden in het groen, goed toegankelijk ect cetera . Het is allemaal in Almere te vinden.
De basic informatie is voorzien van mooie dronebeelden, maar het belangrijkste staat misschien nog wel daaronder. Namelijk de contactpersonen die een geïnteresseerde kan bellen of mailen om te sparren over mogelijkheden. Als excellent gastheer kunnen zij de ondernemers verder helpen. Dat zet zoden aan de dijk.
En denk nu niet dat ik het alleen heb over ondernemers van buiten Almere die we van dienst willen zijn. Hoewel ik op de Provada dit jaar merkte dat er veel interesse is onze stad, zijn het de huidige Almeerse ondernemers waarvan ik verwacht dat zij uiteindelijk op zoek gaan naar ‘iets nieuws’. Het gaat goed met de Almeerse economie, dus het is nu tijd om het te hebben over doorgroeimogelijkheden.
Ik herinner mij nog dat ik aan het begin van mijn wethouderschap een ondernemer bezocht. Het was midden in de economische crisis en hij vertelde mij over de lastige situatie waarin hij zat. Wat hij mij ook liet zien, waren tekeningen van een nieuw bedrijfspand met showroom die hij altijd heeft bewaard. Dat was zijn droom en ondanks dat het op dat moment niet goed ging, weigerde hij om deze droom te laten varen. Wel was hij zo realistisch dat het er voorlopig niet in zat. Ik dacht laatst aan deze ontmoeting en vroeg mij af hoe het nu met hem gaat en of de tekeningen nog steeds in kast liggen. Zou hij ook de website al hebben bezocht? Of misschien al hebben gebeld met Economische Zaken? Hopelijk verkopen we dit jaar een flink aantal kavels en helpen wij zo ondernemers hun droom te verwerkelijken. Want zoals u weet: het kán in Almere.
Mark Pol

Wethouder Financiën en Economische Ontwikkeling
Artikel geplaatst op: 07 september 2017 - 06:00

Gerelateerd

Delen