Column Mark Pol - Skyline

Als je aan de A6 kant van het Weerwater staat kun je de imposante skyline van Almere zien. Dominant is natuurlijk de WTC-toren Carlton, met zijn 120 meter het hoogste gebouw van Flevoland.


En ook de Side by side woontorens, het KAF en de Silverline geven de stad een eigen smoel. Geen wonder dat we de skyline veelvuldig terug zien op producten uit Almere en ook in de leader van de televisieserie Nieuwe Buren springt hij in het oog.
Wat bescheidener aanwezig in die skyline is de toren Martinez.70 meter hoog, 17 verdiepingen en destijds gepland als kantoorlocatie voor het World Trade Center. Toen de Martineztoren werd opgeleverd in 2011 zat Nederland middenin een zware economische crisis. De toren is mede daardoor nooit voor dat doel in gebruik geweest. Ik vond het daarom geweldig om te horen dat de eigenaar en de PLAZA Hotelgroup het gebouw gaan transformeren tot onder andere een hotel met 158 kamers, een spa en een business club met terras op de 15e verdieping.
Een welkome aanvulling op het World Trade Center Almere en ik kan mij goed voorstellen dat het voor buitenlandse toeristen aantrekkelijk is om hier te verblijven. Ook als ze eigenlijk de intentie hebben om Amsterdam bezoeken. Met het NS station Centrum binnen handbereik sta je zo op de Dam. En na een dagje sight-seeing in de drukke hoofdstad kunnen ze terug in Almere rustig shoppen en een hapje eten in ons Centrum.
Het NS station in deze staat is trouwens niet langer het visitekaartje van de stad. Daarom zitten we met onder andere de NS en ProRail om tafel om te kijken naar de mogelijkheden voor een opknapbeurt. We streven naar een station dat beter past bij wat we als Almere willen uitstralen met het Centrum en het Weerwater. Een plek waar wonen, leren, werken, shoppen en recreëren hand in hand gaan. Het kloppende hart van onze stad. Tel daar bij het rondje Weerwater en, uiteraard, de Floriade op. En voor je het weet laten de toeristen de trein naar Amsterdam links liggen en maken ze tussen de bloemen van de Floriade foto’s van onze bijzondere Almeerse skyline.


Mark Pol


Wethouder Economische Ontwikkeling en Financiën

Artikel geplaatst op: 02 mei 2017 - 06:04

Gerelateerd

Delen