Column
VSO Makelaars

Even kennismaken: uw bedrijfsmakelaar in Flevoland


Dit jaar ben ik twintig jaar actief als makelaar. Best een mijlpaal als je de laatste jaren in ogenschouw neemt, waarin de ene na de andere makelaar is gestopt. Het vak is veranderd, er gaat niets vanzelf, maar als de transactie dan daar is, is de vreugde des te groter. Het vak is uitdagender geworden, maar zeker niet minder leuk!
Het betekent ook dat je creatiever om moet gaan met de mogelijkheden van een pand. Een kantoorpand hoeft niet altijd een kantoorpand te zijn, een winkelpand niet altijd een winkel, etc. Het bestemmingsplan is hierin uiteraard wel leidend. Opknappen, een thema of een sfeer toevoegen (het rode loper gevoel) kan soms een oplossing zijn. Maar wat als locatie en bestemming niet matchen met de vraag?
Op het moment dat er geen alternatieve aanwendbaarheid mogelijk is binnen het fingerende bestemmingsplan, is het zinnig om te kijken of er mogelijkheden zijn tot herbestemmen. Wat is bouwkundig mogelijk, met het liefst zo min mogelijk kosten en hoe ver wil de gemeente meewerken met een wijziging van het bestemmingsplan.
Binnen VSO houd ik mij dan ook niet alleen bezig met bemiddeling en taxaties, maar ook met advisering bij het geschikt maken van een pand voor een andere doelgroep. Bijvoorbeeld door onderzoek voor u te doen naar de planologische mogelijkheden en de technische en financiële haalbaarheid. Een herontwikkelingsplan, mits gericht op een marktsegment waar nog voldoende vraag is, creëert absoluut een meerwaarde in vergelijking met de huidige situatie.
Als u als eigenaar niet zelf wilt investeren in herontwikkeling en het pand liever wilt afstoten, dan kan VSO, al dan niet geholpen door een uitgewerkt herontwikkelingsplan, een koper zoeken. We beschikken over een breed netwerk van ontwikkelaars en investeerders, voor wie dergelijke panden interessant zijn.
Andersom werkt dit overigens ook. Sommige bedrijven zijn al heel lang op zoek naar een nieuwe locatie, maar kunnen ondanks de overvloed aan aanbod, niet vinden wat ze zoeken. Wij weten door kennis van de markt, wél waar te zoeken, hoe bijzonder uw wens ook.
Ik maak graag kennis met u om zien wat ik voor u kan betekenen.

Monique Uffen


info@vsomakelaars.nl

Artikel geplaatst op: 26 februari 2015 - 09:00

Gerelateerd

Delen