Ford-dealer Schurer-Kamphuis al dertig jaar begrip in Almere

“Klanten blijven hier terugkeren omdat wij echt een familiebedrijf zijn. We kennen onze klanten persoonlijk en dat wordt gewaardeerd. Zij weten dat Schurer-Kamphuis al jaren doet wat het zegt en zegt wat het doet. Dat vertrouwen betaalt zich altijd uit. Niet voor niets zijn wij dealer van Ford. Deze wagen bewijst zich al jaren als betrouwbare auto.”

Hans Schurer (30) is inmiddels samen met zijn zus Eveline Schurer (26) de derde generatie die bij Schurer-Kamphuis actief is. “Onze opa en oma begonnen vijftig jaar geleden in Biddinghuizen, in 1983 begonnen onze vader en moeder met een vestiging in Almere. Dat was op de Markerkant. We hebben nu nog klanten die mij kennen uit de tijd dat ik op kantoor in de box speelde. Het is veelzeggend dat die klanten hier nog steeds over de vloer komen. Mijn vader en moeder zijn overigens nog steeds actief in de zaak. Net als mijn zus, die de verkoopadministratie doet. In onze filialen in Almere, Lelystad en Dronten werken 57 mensen, waarvan zes familieleden. Dat is best bijzonder.”

Loyaal
Schurer is trots dat de klanten nog steeds loyaal zijn aan Schurer-Kamphuis. “Maar je kan nog zo’n klantvriendelijk bedrijf zijn: het product dat je verkoopt moet wel sterk zijn. Ford is een degelijke auto en zal in de toekomst alleen nog maar beter worden. Het is plezierig om met zo’n gedegen product te werken. En dan is het de combinatie die telt: kwaliteit, service en herkenbaarheid. Een goede auto verkopen is niet zo moeilijk. Wij zeggen hier daarom altijd dat de after sales het belangrijkste onderdeel is. Als de wagen eenmaal verkocht is moet de dealer zich bewijzen. Daarom zijn wij zo trots op die trouwe klanten. Zij zijn immers het levende bewijs.”

Zakelijke markt
Net als voor de particuliere markt heeft Schurer-Kamphuis ook een trouw klantenbestand in de zakelijke markt. “Daar is natuurlijk ook een onderscheid in personenwagens en bedrijfswagens. In de laatste categorie is de Ford Transit is al jarenlang een gewilde auto. Begin volgend jaar komt een nieuw model uit waar we heel veel van verwachten. Ook hiervoor geldt: de auto bewijst zichzelf, maar als dealer richten wij ons op het ontzorgen van de klant. Partners in business. Wij kunnen alles van A tot Z voor de klant regelen. Alles zit hier onder één dak: financiering, onderhoud en zelfs schadeafhandeling. Dat werkt snel en heeft dus veel voordelen: elke dag dat een bedrijfsauto niet kan rijden, scheelt immers business.”

Ford ECOnetic Lease
Voor de zakelijke markt heeft Ford het ECOnetic Leaseconcept. Schurer: “Onze ECOnetic-modellen zijn extra zuinige Ford-modellen met een beperkte CO2-uitstoot. Met de inkoper hebben wij goede inkoopafspraken gemaakt, waardoor de zakelijke rijder een goed uitgeruste auto krijgt met een zo laag mogelijke bijtelling. Neem bijvoorbeeld de Ford Focus 1.6 EcoBoost. Die kost voor de particulier 25.995 euro. In de leaseprijs zit diezelfde wagen op 24.195 euro en zit er ook nog eens een groot pakket aan accessoires bij. Zoals navigatie, bluetooth en een driver assist pack ter waarde van 1100 euro. Dat maakt het voor bedrijven al snel interessant.”

Chairmans Award
Schurer-Kamphuis heeft voor de vierde keer in zes jaar tijd de Chairmans-award gewonnen. Deze prijs wordt door Ford Nederland uitgereikt aan de vier beste Ford-dealers van Nederland. Daarbij wordt met extra aandacht gekeken naar de klantentevredenheid en verkoopprestaties op het gebied van verkoop en service. Hans Schurer: “Ford houdt een enquête onder onze eigen klanten. Vandaar
dat we erg trots zijn op deze onderscheiding.”

Contactgegevens
Ford Schurer-Kamphuis
Strubbenweg 12
1327GE Almere
036-5334500
www.schurer-kamphuis.nl

Artikel geplaatst op: 03 mei 2012 - 13:31

Gerelateerd

Delen