Winkels Centrum passen openingstijden aan

 

Om te voorkomen dat te veel mensen, tegelijkertijd het winkelgebied in Almere Centrum bezoeken,gaan de meeste winkels hun openingstijden aanpassen. Vanaf 15 oktober zullen de winkels open zijn van 10.00 tot 18.00 uur, en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

De koopavond in het centrum komt te vervallen. (Foto: Femke Kamps)

De aanpassingen gebeuren op advies vaan de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA).Deze roept alle winkeliers op om dezelfde openingstijden te hanteren om bezoekers zo veel mogelijk te spreiden. Eén van de extra tijdelijke wijzigingen is dat de koopavond wegens regeringsbesluit voorlopig vervalt. Het advies volgt na een enquête onder de ondernemers en is in lijn met de nieuwe maatregelen vanuit de regering.

 

Geen koopavond

Martin Ort, directeur van de OVSA: “Alleen gezamenlijk kunnen we het virus onder controle krijgen. Tegelijkertijd willen we er alles aan doen om te voorkomen dat ondernemers verder in de problemen komen door de pandemie. Door de uren van de koopavond te verspreiden over de rest van de week beperken we piekdrukte in Almere Centrum waardoor het virus minder kans krijgt, maar lopen de ondernemers tegelijkertijd geen openingsuren mis."

 

Daluren

Om de spreiding te bevorderen, wil de OVSA winkelen in de daluren tussen 10.00 en 12.00 uur extra promoten. Winkeliers worden aangespoord om promotionele acties te delen die alleen tijdens deze daluren gelden. Met ingang van 15 oktober worden de openingstijden in het Centrum op maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur op zondag van 12.00 tot 18.00 uur

 

Artikel geplaatst op: 15 oktober 2020 - 08:56

Gerelateerd

Delen