VVD wil permanente terrasuitbreiding

ALMERE – De VVD is verbaasd dat de gemeente de terrassenuitbreiding in de stad verruimt tot 1 april 2021. Volgens de partij is dat juist een datum waarop het terrassenseizoen begint.

Terrassen op de Grote Markt (Archieffoto: Fred Rotgans)

 

 

 

Onlangs besloot het college van burgemeester en wethouders om de terrasuitbreidingen te gedogen tot 1 april 2021 om zo de horeca meer fysieke ruimte te geven om aan de 1,5 meter afstand regel te voldoen, die nodig is in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus.
De Almeerse VVD is blij dat het college ervoor heeft gekozen om horecaondernemers tijdelijk meer ruimte te geven. De VVD zou echter graag zien dat de gemeente terrasuitbreiding permanent maakt zodat ondernemers niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn zekerheid hebben.
‘Waarom kiest het college bij het langer gedogen van de terrasuitbreiding voor de datum van 1 april 2021 terwijl het terrasseizoen dan net begint?’, stelt VVD-raadslid in schriftelijke vragen aan het college. ‘Wat maakt dat het college er niet voor heeft gekozen op dit moment de terrasuitbreiding permanent toe te laten?’

De liberaal wil ook weten of deze termijn is ingegeven naar aanleiding van de ervaringen die zijn opgedaan met de manier waarop de horecaondernemers in Almere de RIVM-maatregelen invulling geven. ‘Bent u het met de VVD eens dat horecaondernemers, die zo zwaar zijn getroffen door de coronacrisis, inkomsten willen genereren en zekerheid willen voor de langere termijn?’, vraag Bokhorst.

Artikel geplaatst op: 07 september 2020 - 14:15

Gerelateerd

Delen