Twee nieuwe leden raad van toezicht Flevoziekenhuis

Het Flevoziekenhuis heeft twee nieuwe leden toegevoegd aan de raad van Toezicht. Per 1 september traden Angela Maas en Michel Hofman toe tot de raad. Jozien Bensing nam op dezelfde datum afscheid als lid en vicevoorzitter van de raad. 

Het Flevoziekenhuis. (Foto: aangeleverd).

Bensing was vanaf 2012 lid van de raad van toezicht op de portefeuille kwaliteit en veiligheid van zorg. Nieuwkomer in de raad Angela Maas is sinds 2012 als hoogleraar Cardiologie voor Vrouwen verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze vervulde diverse nevenfuncties in de wetenschap, bij beroepsverenigingen en als bestuurder en toezichthouder. Angela Maas gaat zich binnen de raad van toezicht bezighouden met de portefeuille kwaliteit en veiligheid van zorg.


Tweede nieuwkomer Michel Hofman is werkzaam als CIO (directeur Informatie en ICT) bij Isala Klinieken. Hij werkte daarvoor als CIO in de financiële sector. Hofman is daarnaast sinds 2017 actief als toezichthouder bij het Bevolkingsonderzoek Midden West. Sinds kort is hij tevens toezichthouder in het Bravis ziekenhuis. Hij gaat zich binnen de raad van toezicht richten op de nieuwe portefeuille ICT / digitale zorg.

Met de komst van de twee nieuwe leden bestaat de raad van toezicht van het Flevoziekenhuis uit zes leden. De keuze om de raad van toezicht uit te breiden met de portefeuille ICT / digitale zorg, is gedaan vanwege het grote en toenemende belang van ICT, digitale zorg en eHealth in de ziekenhuiswereld.

Artikel geplaatst op: 01 september 2020 - 10:01

Gerelateerd

Delen