Evenementsbedrijven voeren actie met rood licht

Verschillende Almeerse bedrijven voeren vanavond actie om de evenementenbranche te steunen tijdens de coronacrisis. Onder de noemer 'het is vijf voor twaalf' zetten de lokale ondernemingen daarom vanavond vanaf 21.00 uur tot 23.55 hun pand in rood licht. Op de A6 wordt ter hoogte van de Hollandse Brug tevens een groot spandoek rood uitgelicht.

 

TSR AV in Almere doet mee aan de landelijke actie. (Foto: archief Fred Rotgans).

De Almeerse bedrijven die mee doen aan deze internationale en nationale actie zijn TP Producties, TSR AV en Sennheiser. Met deze actie willen zij steun bieden en aandacht vragen voor de evenementennranche die momenteel in zwaar weer verkeerd. Door de coronacrisis heeft het werk in de sector voor gemiddelde omzetverliezen van 85% gezorgd. De drie panden van TP Producties, TSR AV en het hele hoofdkantoor van Sennheiser worden daarom rood uitgelicht. Ook in de rest van Nederland en andere landen worden verschillende bedrijven, theaters en overheidsgebouwen rood gekleurd. De bedrijven hopen hiermee gezamenlijk, nationaal en internationaal steun te krijgen voor de forse omzetdalingen.

 

'Rake klappen'
Jesse Terpstra van TSR AV licht toe: "Het is een publieksvriendelijke internationale actie om aandacht te vragen over het feit dat deze gezonde, culturele en technisch vooraanstaande sector zonder verdere steun niet kan blijven bestaan. De evenementenindustrie krijgt rake klappen door de coronacrisis. De afgelopen kabinetsmaatregel om tot 1 juni alle grootschalige bijeenkomsten te verbieden, heeft ervoor gezorgd dat het werk in de branche abrupt tot stilstand is gekomen. Alle evenementen in maart, april, mei en juni zijn geschrapt, en ook de huidige en toekomstige maanden geven geen positief vooruitzicht. De evenementensector telt heel veel kleine bedrijven waarbij gedwongen ontslagen de orde van de dag zijn en de 100.000 medewerkers van de sector genoodzaakt zijn hun heil in andere werkzaamheden en sectoren te zoeken. Nederland kent een sterke evenementensector die niet verloren mag gaan."

Artikel geplaatst op: 11 augustus 2020 - 09:31

Gerelateerd

Delen