5G-Netwerk bijna actief in Almere 

Over enkele dagen krijgen bedrijven en inwoners in Almere toegang tot het 5G-netwerk. T-mobile biedt het eerste 5G-netwerk in deze gemeente aan. De komst van het netwerk is niet geheel onomstreden.

 

Het nieuwe 5G-netwerkerk kent voor- en tegenstanders. (Archieffoto).

Hoewel het supersnelle internet van 5G veel mogelijkheden bied voor ondernemers en particulieren, geeft de komst van het netwerk ook weerstand. Zo werden er in april in Almere twee zendmasten in brand gestoken.

 

Straling

Sceptici menen dat de straling van de antennes van dit nieuwe netwerkvan slecht is voor de gezondheid en het milieu. Op sociale media gaan talloze theorieën daarvoor rond. Volgens de officiële cijfers is er van gezondheidheidsschade geen sprake.

 

Toekomst

T-Mobile benadrukt de voordelen van het nieuwe netwerk: "We hebben keihard gewerkt aan onze ambitie een 5G-netwerk van wereldklasse aan te bieden. Een netwerk, dat consumenten ook in Almere toegang geeft tot nieuwe toepassingen, waarmee zij in het dagelijks leven nog meer uit hun smartphone of tablet kunnen halen, aldus Tisha van Lammeren, Directeur Consumentenmarkt. "Omdat T-Mobile 50% van het mobiele dataverkeer in Nederland afhandelt, is een ijzersterk en toekomstbestendig netwerk nodig. Met de lancering van 5G hebben we een netwerk met een ongekende capaciteit, waarmee we het dataverkeer van miljoenen Unlimited klanten kunnen blijven faciliteren."

 

Artikel geplaatst op: 28 juli 2020 - 11:54

Gerelateerd

Delen