Flevoziekenhuis en Philips sluiten samenwerkingsverband

 

Het Flevoziekenhuis en Philips hebben voor de duur van 10 jaar een overeenkomst afgesloten voor een Innovatie Partnership om samen innovatieve zorg te realiseren in de regio Almere. De partijen gaan de komende jaren de zorg continu verbeteren en optimaliseren.

Samenwerking tussen Flevoziekenhuis en Philips. (Foto: aangeleverd).

De samenwerking tussen de twee partijen heeft vier doelen, waaronder het realiseren van de juiste zorg op de juiste plek en het moderniseren van de zorg, waardoor de communicatie tussen het ziekenhuis en haar patiënten verbetert. De andere twee doelstellingen zijn de betrokkenheid van het personeel vergroten door onder meer de werkprocessen te moderniseren, en het realiseren van kostenbesparing door middel van technologie.

 

Vernieuwen
Anita Arts, voorzitter raad van bestuur van het Flevoziekenhuis, licht de samenwerking met Philips toe: “Er komen veel uitdagingen op ons af. Het Flevoziekenhuis biedt kwalitatief uitstekende zorg in - en wanneer dat kan - buiten het ziekenhuis. We willen onze patiënten beter bij de zorg betrekken, met behulp van technologische oplossingen. We werken nauw samen met alle partners in de zorgketen en in het bijzonder met onze alliantiepartners. Samen moeten we de zorg vernieuwen, maar ook betaalbaar houden. In Philips vinden we een toekomstbestendige partner voor vernieuwende oplossingen voor onze strategische opgaven”,

 

Projecten
De komende tijd worden projecten gestart om patiëntenmonitoring in het ziekenhuis uit te breiden en om trans- en extramurale zorg beter te faciliteren. Iedere partij stelt een programmamanager aan. Onder leiding van deze programmamanagers gaan partijen aan de slag, met als doel de medische technologie optimaal in te zetten om de zorg daarmee te verbeteren en te vernieuwen. Daarbij worden medewerkers ontzorgd. Het Flevoziekenhuis heeft de ambitie om nieuwe innovatieve oplossingen van Philips snel te kunnen gebruiken voor de zorg van patiënten en om de werkervaring van medewerkers te verbeteren.

 

 

 

Artikel geplaatst op: 14 juli 2020 - 11:13

Gerelateerd

Delen