Vrachtwagenverbod bij afsluiting kruising Hogering

ALMERE - Het kruispunt van de Hogering met de Hollandsedreef gaat vanaf maandag 27 juli 20.00 uur voor zeven maanden dicht. De afsluiting is onderdeel van de werkzaamheden voor de verbreding van de Hogering. Er geldt een verbod voor vrachwagens voor omliggende straten.

Gedeputeerde Jan de Reus (links) en wethouder Jan Hoek namen een kijkje bij de werkzaamheden. (Foto: Fotostudio Wierd)

Weggebruikers op de Hogering kunnen dan niet meer afslaan naar de Hollandsedreef. Verkeer komend vanaf de Hollandsedreef kan niet meer de Hogering op of een oversteek maken naar de Botterweg.Tijdens de afsluiting gelden omleidingsroutes. Verkeer dat van de Hollandsedreef naar het noorden wil (Noorderplassen en Almere Buiten) rijdt om via de Hollandsedreef, Stedendreef en Muziekdreef (en omgekeerd). Het verkeer dat normaal gesproken via de Hollandsedreef en de Hogering naar de A6 gaat, rijdt om via de Hollandsedreef en de Havendreef (en omgekeerd). Om sluipverkeer in de Muziekwijk te voorkomen is tijdens de afsluiting een verbod voor vrachtwagens ingesteld op de Jacques Brelweg, Youri Egorovweg en Beatlesweg.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van voorbelasting. Voorbelasting is nodig om te voorkomen dat de nieuw aan te leggen parallelrijbaan in de toekomst verzakt. Deze voorbelasting, in de vorm van bigbags (kunststof zakken) gevuld met zand en een zandpakket, moet minimaal zeven maanden blijven liggen. Na de voorbelastingsperiode ziet het er naar uit dat er wel enig verkeer van de Hollandsedreef naar de Hogering (en omgekeerd) mogelijk is. Deze planning is nog onder voorbehoud. Nadere details hierover volgen later dit jaar.

Nachtafsluiting Hogering
Om de voorbelasting te kunnen aanbrengen, wordt op maandag 27 juli om 20.00 uur gestart met het ombouwen van het kruispunt Hogering-Hollandsedreef. Deze nacht (van 20.00 uur tot 06.00 uur) worden de verkeerslichten en rijstroken aangepast. De Hogering is in deze nacht dicht voor het verkeer. Een omleidingsroute wordt dan ingesteld. Na het ombouwen van het kruispunt gaat de Hogering zelf weer open, de Hollandsedreef blijft afgesloten.

BouwApp
Via de BouwApp kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven over het project Hogering. Ook kan de app gebruikt worden om contact op te nemen met het projectteam. De app is gratis te downloaden via de App Store of de Google Play Store. Via de zoekbalk kan het project 'Hogering Almere' worden toegevoegd.

Artikel geplaatst op: 13 juli 2020 - 10:39

Gerelateerd

Delen