Tien bedrijven naar finale ‘Beste plan 1,5-metereconomie’

 

Tien Almeerse initiatieven zijn geselecteerd voor de finale van het beste plan voor 1,5-metereconomie. Aanstaande donderdag wordt de winnaar gekozen door de jury, bestaande uit onder andere Maaike Veeningen (Wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling), Annemarie Jorritsma en Ali B.

 

De tien ideeën worden donderdag aan de jury gepresenteerd. (Foto: aangeleverd.)

 De gemeente Almere heeft de wedstrijd uitgeschreven voor ondernemers die een goed idee voor de 1,5 metereconomie bedachten. De challenge moedigt hiermee ‘corona-proof’ ondernemerschap aan en maakt goede ideeën zichtbaar voor een groot publiek. De initiatiefnemers willen hiermee het ondernemerschap stimuleren dat bijdraagt aan een duurzaam en economisch innovatief Almere binnen de lijnen van de 1,5 meter-samenleving. De finalisten hebben uiteenlopende plannen uitgewerkt, zo is er een plan voor het kantoor van de toekomst, een beeldbuddy, een foodtruck-park, pop-up horeca en een Gymboxx.

 

Die tien finalisten mogen op 9 juli aanstaande in twee minuten tijd hun ‘corona-proof’ ideeën toelichten aan de jury. De ondernemers presenteren, individueel of gezamenlijk, hun ideeën voor een panel. De winnaars krijgen vervolgens toegang tot het netwerk van de samenwerkende organisaties en ondersteuning bij de uitvoering van hun plannen door alle samenwerkende partijen. De tien finalisten en hun ideeën zijn hier te vinden.

 

 

 

Artikel geplaatst op: 07 juli 2020 - 10:37

Gerelateerd

Delen