Flevolandse brouwerijen verzameld in de FlevoBierBox 

De coronacrisis en de daardoor verplicht gesloten horeca heeft ook een enorme impact gehad op de lokale brouwerijen. De initiatiefnemers van FlevoBierBox trokken zich dit aan en wilden de lokale bierbrouwers graag steunen. Daarom hebben zij negen Flevolandse bierbrouwerijen samengebracht om mee te doen aan hun initiatief dat vanaf nu ondersteund kan worden door een of meerdere bierboxen in huis te halen via FlevoBierBox. 

 

Speciaalbier uit Flevoland. (Foto: aangeleverd).

Naast het feit dat er al weken niet meer gezellig aan de bar een speciaalbiertje kan worden gedronken hebben veel brouwers op de koop toe beperkt, of zelfs helemaal geen recht op steunmaatregelen van de overheid. Een extra steuntje in de rug kunnen ze dus goed gebruiken. De volgende onafhankelijke brouwers zijn in de box terug te vinden. Uit Almere vinden we Bluswater, Bolschout, Duin, Kemphaan en Stijl. Twee zitten er in Dronten, te weten Artemis en Praght. Tenslotte zijn Cornelis in Lelystad en Kasparus uit Nagele vertegenwoordigd.

 

De box kan zelf worden samengesteld waarbij van elke brouwerij één of twee biertjes kan worden uitgekozen. Dat komt in totaal uit op een box van negen of achttien speciaalbiertjes waarbij elke geselecteerde, lokale bierbrouwer wordt gesteund. De FlevoBierBox biedt ook een verrassingsbox aan. De kleine box kost 23 euro, de grote box 43 euro. De verzendkosten bedragen 6 euro of de bierboxen zijn gratis af te halen.

Artikel geplaatst op: 19 mei 2020 - 11:14

Gerelateerd

Delen