Actie voor lokale ondernemers: ‘Koop om de hoek’

Na de succesvolle actie ‘Koop Lokaal’ is er nu een nieuw initiatief ontstaan om lokale ondernemers te steunen. Met de slogan ‘Koop om de hoek’ levert Multicopy gratis promotiemateriaal voor lokale ondernemers tijdens de coronacrisis. 

Vincent Speur, ondernemer van Multicopy in Lelystad en Almere, vertelt: “Heel veel MKB-bedrijven worden op dit moment hard getroffen. En dat terwijl zij ontzettend belangrijk zijn voor onze economie. Als nationale banenmotor zorgen zij samen voor maar liefst 70% van de werkgelegenheid. Zij hebben de steun van iedereen hard nodig. Daarom voeren wij voor alle lokale ondernemers actie met onze campagne ‘Koop om de hoek’.”

 

Buurtwinkels

“Met ‘Koop om de hoek’ roepen we iedereen op om lokale ondernemers te ondersteunen”, vervolgt Speur. “We hopen dat de consument hierdoor hun geld niet besteden aan de grote internationale webshops, maar hun aankopen doen bij de bakker, slager of kledingwinkel in de buurt. Zo kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen om lokale ondernemers overeind te houden in deze moeilijke tijd.”

 

Posters

Om deze campagne kracht bij te zetten, verstrekt Multicopy alle ondernemers gratis communicatiematerialen. “Denk aan gratis posters, raamstickers en flyers waarmee zij iedereen kunnen oproepen om vooral bij lokale ondernemers te kopen. De posters en Social Media afbeeldingen kunnen ze ook met hun eigen foto bestellen. Daarmee wordt de communicatie nog krachtiger en effectiever want dan wordt het gezicht van de mensen achter deze bedrijven heel zichtbaar. Mensen van vlees en bloed die hard hebben gewerkt om hun bedrijf op te bouwen en knokken voor hun toekomst.”

 

Thuiswerken

Speur noemt het ontzettend belangrijk dat mensen lokale producten kopen. "We moeten thuiswerken van de overheid. Dan is het natuurlijk heel makkelijk om online te gaan shoppen. Wij willen dat eigenlijk voorkomen," zo vertelt hij. Het midden- en kleinbedrijf heeft de steun hard nodig volgens Speur: "Als we dat niet doen dan verdwijnt op een gegeven moment de lokale economie."

 

De materialen kunnen kosteloos besteld worden via deze website. 

 

Artikel geplaatst op: 19 mei 2020 - 09:41

Gerelateerd

Delen