ALB Gym plaatst tent voor sporters tijdens corona 

Nu de overheid besloten heeft om de sportscholen in ieder geval tot 1 september gesloten te houden, zitten veel eigenaren met hun handen in het haar. ALB Gym in Haven besloot echter om creatief met deze maatregelen om te gaan en heeft een grote tent buiten de sportschool geplaatst, zodat de leden toch kunnen trainen in tijden van corona.

 

De tent van ALB Gym biedt sporters de kans om toch te kunnen trainen. (Foto: Studio Rotgans, Rinus Lettinck).

Helemaal vanzelf kwam de tent van maar liefst 120 vierkante meter er niet. Eigenaar Pim Thonhauser vertelt: "Ik heb een speciale noodvoorziening bij de gemeente moeten aanvragen om dit voor elkaar te krijgen. Maar het is gelukt. Op dinsdag kregen we groen licht voor het neerzetten van de tent en we zijn een paar uur later al begonnen met opzetten."

 

Weerstand
De tent wordt geleverd door het bedrijf MBCO, dat gespecialiseerd is in voorzieningen bij evenementen. Nu ook daar de bedrijvigheid afnam, besloten MBCO en ALB Gym de handen ineen te slaan. "Vooral ook voor onze leden, want die zijn er de dupe van als er niet getraind kan worden. En waarom de overheid dit heeft besloten is me een raadsel. Juist de gezondheidsbranche zou nu gestimuleerd moeten worden. Waarom mensen dan wel al op een terras mogen zitten en alcohol nuttigen, of naar de kapper mogen, terwijl een sportschool waarin we werken aan weerstand en gezondheid dicht moet blijven, daar kan ik met mijn pet niet bij."

 

Verruimd
Het is een geluid dat meer sportscholen in Almere en de rest van Nederland laten horen. Ook landelijk komen steeds meer sportcentra met alternatieve oplossingen om hun leden toch te laten trainen. Bij ALB Gym is de tent in de open lucht op dit moment uitsluitend beschikbaar voor leden.Thonhauser legt uit: "We werken met een app, waar leden zich kunnen inschrijven voor een bepaalde trainingsdag en -uur. Hiermee kunnen we goed de controle houden. Op dit moment kunnen er twaalf mensen tegelijk trainen, zo is er tien vierkante meter per persoon beschikbaar en dat voldoet ruimschoots aan de veiligheidsvoorschriften. We hebben bovendien de openingstijden in het weekend verruimd zodat we alle leden, en eventueel nieuwe leden die ook graag willen gaan trainen, weer van dienst kunnen zijn."

 

Jubileum
ALB is de oudste sportschool van Almere en bestaat dit jaar veertig jaar. Het plan was om dit jubileum groots te vieren, maar door de coronacrisis kon het festijn niet doorgaan. "Daar baal ik van, natuurlijk," vertelt Thonhauser. "We hadden plannen voor een podium met een artiest en wilden het groots aanpakken, maar er is nu niks mogelijk. Hopelijk kunnen we het volgend jaar wel regelen, en dan halen we het gewoon in."

Artikel geplaatst op: 17 mei 2020 - 18:30

Gerelateerd

Delen