Verdere versoepeling betalingsuitstel belastingdienst

De mogelijkheden voor bedrijven om de betaling van belastingen uit te stellen vanwege de coronacrisis worden verruimd. Ondernemers en zzp’ers die in de problemen komen door de huidige crisis, kunnen vragen om uitstel van betaling. Deze uitstelaanvraag wordt nu verder versoepeld, heeft het kabinet vandaag bekend gemaakt.

 

Het aanvragen voor alle ondernemers wordt eenvoudiger, geldt voor meer belastingen en het wordt voor kleine ondernemers makkelijker om langer dan drie maanden uitstel te krijgen.

 

 Eerst gold dit uitstel voor inkomsten-, loon-, omzet- en vennootschapbelasting. Met de uitbreiding geldt deze regeling nu ook voor accijns, verhuurdersheffing, milieu-, kansspel- en assurantiebelasting. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 19 juni. Ook is het aanvragen van het uitstel eenvoudiger geworden en wordt het voor kleine ondernemers makkelijker om langer dan drie maanden uitstel te krijgen.

 

Tot slot wordt er een regeling getroffen voor bedrijven die een zogenaamde g-rekening hebben, waarvan in de bouw of uitzendbranche vaak gebruik gemaakt wordt. Hiermee wil het kabinet voor zoveel mogelijk ondernemers zorgen dat zij het met hun bedrijf kunnen volhouden. Meer informatie is te vinden op de site van de belastingdienst.

 

Artikel geplaatst op: 03 april 2020 - 11:31

Gerelateerd

Delen