Voorlopig geen coronapatiënten naar Van der Valkhotel Almere

 

ALMERE – Het Van der Valk hotel in Almere zal voorlopig nog geen coronapatiënten gaan opvangen. Andere steden gaan Almere voor in het aanbieden van bedden voor patiënten met milde klachten.

 

Een medewerker van het Van der Valk hotel in Almere laat weten: “We hebben op dit moment nog geen aanvraag gehad om patiënten op te vangen in ons hotel. Maar mocht dit nodig zijn, dan kunnen we en zullen we dat natuurlijk graag doen. We wachten wat dat betreft nu het signaal van ons hoofdkantoor af.” 

 

Medische zorg

Op dit moment zijn er nog wel gasten in het hotel aanwezig, maar in het geval van opvang van besmette patiënten, zal hiervoor een speciale ziekenhuisunit worden ingericht in het hotel. De medische zorg wordt hierbij verzorgd door ziekenhuispersoneel, het hotel zal uitsluitend voor de accommodatie en de maaltijden zorgen.

 

Klaargestoomd

Deze week werd bekend dat de Veiligheidsregio’s aan de grote ketens Van der Valk en Fletcher hebben gevraagd om een aantal van hun hotels beschikbaar te stellen voor patiënten die niet op de IC opgenomen hoeven te worden of al herstellende zijn van het coronavirus. Inmiddels worden enkele hotels in het zuiden van het land klaargestoomd voor de eerste patiënten. In Almere is dit dus nog niet het geval.

Artikel geplaatst op: 24 maart 2020 - 11:09

Gerelateerd

Delen