'Gemeente maakt organisatie braderieën steeds moeilijker'

ALMERE – Star Promotion organiseert dit jaar geen enkele braderie in Almere. "Wij hebben dit 26 jaar lang, meerdere malen per jaar, in de verschillende stadsdelen gedaan, maar de gemeente Almere maakt het ons steeds moeilijker", aldus Martin Heydeman van Star Promotions.

 "Feit is dat jaren geleden de braderieën in alle stadsdelen een groot succes waren met een hoge waardering van het publiek. Jammer is dat de gemeente hier totaal geen medewerking aan wil leveren. Sterker nog: de braderieën boycot door de steeds maar weer hogere tarieven en bijna onmogelijke eisen te stellen." 

 

Voor attracties worden volgens Heydeman 'absurde precariobedragen' gevraagd. "De exploitanten betalen niets aan ons voor deelname, maar zelfs dan kunnen zij het hoge bedrag van de gemeente niet betalen. Gevolg is dat er geen attracties meer staan", vertelt Heydeman. "Verder komt de gemeente voortdurend met aanvullende eisen waaraan wij ook direct moeten voldoen, terwijl de gemeente zelf niet of zeer laat op vragen van ons reageert. En ook foutieve informatie aan ons geeft over bijvoorbeeld vaste standplaatsen, werkzaamheden op het traject etcetera. Er is altijd maar weer kritiek op onze organisatie, terwijl wij zeer goed samenwerken met vele andere gemeenten."

 

Veiligheid

Volgens de gemeente zijn de tarieven de laatste jaren alleen trendmatig verhoogd. "Aan een aanvraag voor een evenement, zoals een braderie, worden de laatste jaren door de gemeente hogere eisen gesteld om de veiligheid van onder andere de bezoekers te garanderen. Deze eisen zijn landelijk bepaald", aldus een woordvoerder. "Het is niet zo dat in Almere geen braderieën meer welkom zijn. Integendeel, er is contact met een aanvrager die belangstelling heeft getoond."

Heydeman zegt de 'absurd hoge veligheidseisen' niet bij andere gemeente terug te zien. "Het is erg jammer dat in de gemeente Almere niet kan, of mag, wat ons wel lukt in vele andere gemeenten."

Artikel geplaatst op: 24 februari 2020 - 11:37

Gerelateerd

Delen