Flevopenningen uitgereikt

ALMERE – Almere City FC is vrijdag één van de winnaars geworden van het Flevopenningengala. De club ontving de Participatiepenning. Dat gebeurde tijdens een zeer druk bezocht ondernemersgala van de stichting Flevopenning in de nieuwe passagiersterminal van Lelystad Airport.

Ellen de Bruin (op videoscherm) kreeg de Windesheim Flevopenning Comakerschip. (Foto: Fotostudio Wierd)

 

Almere City FC werd onderscheiden met de Flevopenning Participatie. Deze waardering voor excellente bijdragen aan de sociale thematieken in de regio werd uitgereikt door Cedris-voorzitter Job Cohen en de voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) de Almeerse wethouder Froukje de Jonge.

Ellen de Bruin
De Windesheim Flevopenning Comakership ging dit jaar naar Ellen de Bruin die voor haar afstuderen een Comakership had bij de farmaceutische organisatie Abbott Biologicals. De winnares was zelf niet aanwezig. Zij verbleef in Oostenrijk, maar de aanwezigen konden dankzij een Skype-verbinding op de grote videoschermen haar blijdschap zien toen juryvoorzitter - de Lelystadse wethouder Elly van Wageningen - haar naam noemde. Ellen de Bruin deed bij Abbott Biologicals onderzoek naar een groot procesmatig vraagstuk. Zij interviewde daarvoor zoveel mogelijk betrokkenen en bracht haar advies uit dat inmiddels is geïmplementeerd en Abbott enorme tijdswinst oplevert. Elly van Wageningen zei dat daarmee de meerwaarde van dit Comakership voor het bedrijf direct duidelijk werd aangetoond.

Lelystad Airport
De zestiende edite van het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen vond plaats op Lelystad Airport, waar de nieuwe passagiersterminal voor de gelegenheid was omgebouwd om 650 bezoekers een plaatsje aan tafel te bieden.
De penning voor Flevolandse Toponderneming ging naar Suplacon Plaatbewerking. De jury was vooral onder de indruk van het personeelsmanagement van Suplacon, waarbij onder meer vitaliteit en scholing als strategie ingezet worden voor duurzame inzetbaarheid van de medewerkers.

Artikel geplaatst op: 24 februari 2020 - 10:51

Gerelateerd

Delen