Almere MKB vriendelijkste stad tot 2021

Almere draagt tot medio 2021 de titel MKB-vriendelijkste stad van MKB-Nederland. De organisatie deed onderzoek naar de MKB-vriendelijkheid van Nederlandse gemeenten. In de categorie Steden was Almere de winnaar. De gemeentelijke dienstverlening aan het midden- en kleinbedrijf woog daarbij zwaar mee. Daarom laten we Almeerse ondernemers aan het woord over hun ervaringen 

 

Jack Niu, ceo van Baiyiled (Foto: aangeleverd)

Dit keer spreken we Jack Niu, ceo van Baiyiled, een innovatieve leverancier van verlichtingssystemen. Hij spreekt over de dienstverlening door de accountmanagers van de gemeente. In het geval van Baiyiled heeft de accountmanager twee Almeerse bedrijven aan elkaar gekoppeld, die daardoor een mooie stap konden zetten.

 

Wat voor bedrijf is Baiyiled?
Wij leveren innovatieve verlichtingssystemen voor industriële en kantooromgevingen. We ontwikkelen en ontwerpen kosteneffectieve systemen die goed zijn voor het milieu. We hebben klanten in de industrie, logistiek, bij bedrijven met kantoren en bij de overheid. We leveren aan de gemeente Rotterdam alle verlichting voor parkeergarages. We ontwerpen lichtsystemen en zorgen ook turnkey voor installatie. Onze focus ligt op innovatie. Wij bieden systemen met meer toegevoegde waarde, systemen die smart zijn. Ze werken met bewegingssensoren, timers, dimmers, verschillende safety levels. Dat zorgt voor energiebesparing en dus minder kosten. Nog belangrijker is de reductie van CO2-emissie. Onze ambitie is om de terugverdientijd voor investeringen flink terug te brengen.

 

Wat is de filosofie van Baiyiled?
We zijn trots op ons werk en kijken niet in eerst instantie naar de winst die we kunnen maken. Natuurlijk willen we financieel gezond opereren, maar belangrijker vinden we om vooruit te denken en te innoveren. Doordat we als kleinere partij op een beperkte markt opereren, kunnen we nieuwe technologie sneller inpassen. Zo dragen we bij aan duurzaamheid en laten we zien dat bedrijven met een smart lichtsysteem niet duurder uit hoeven te zijn.

 

Hoe heeft Baiyiled zich in Nederland ontwikkeld?
Ik ben als student in Nederland terecht gekomen. Daarna heb ik als consultant gewerkt voor grote bedrijven als AkzoNobel, Shell en Unilver. Mijn familie had in China een verlichtingsfabriek en in 2011 ben ik als zelfstandig ondernemer Baiyiled Europe in Nederland begonnen. Het bedrijf richt zich nu op advisering en ontwerp van verlichting in heel Europa. We hopen de komende jaren verder te groeien en in Almere hebben we daarvoor de ruimte.

 

Hoe heeft het Almeerse accountmanagement u geholpen?
Vanuit het netwerk kwam ik in contact met een van de Almeerse accountmanagers. Zij wist dat MCO Health, wereldwijd leverancier van voedingssupplementen uit Almere, bezig was met verlichting in haar distributiecentrum en heeft ons aan elkaar gekoppeld. Baiyiled kon een mooie, kosteneffectieve en duurzame oplossing leveren voor het grote magazijn van MCO Health. MCO Health kon in haar distributiecentrum 85% op energiekosten besparen met een systeem dat twee keer zoveel lichtopbrengst heeft.

Artikel geplaatst op: 14 februari 2020 - 12:03

Gerelateerd

Delen