IT-specialist Ultimum al 23 jaar actief in Almere 

 

Wat 23 jaar geleden als startup van een 25-jarige pionier begon, is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke IT-speler die streeft naar een veilige en betrouwbare samenleving. Met klanten als eBay, Shell, KPN en ING, en inmiddels 75 personeelsleden in dienst, is Ultimum een succesverhaal te noemen.

 

Oprichter en directeur Rodrigo Soto Escamilla (Foto: Fred Rotgans)

Oprichter en directeur Rodrigo Soto Escamilla vertelt vol trots over zijn bedrijf, dat nog steeds hard groeit. “Wij zijn in feite een IT-dienstverlener, maar ik zie ons vooral als hét verlengstuk van de IT-afdeling bij onze klanten. Wat wij voor organisaties doen is hun IT op orde brengen en houden. Ik zeg altijd dat we worden ingehuurd om de business draaiende te houden. Wij gaan liever preventief te werk om zo bedreigingen en problemen te voorkomen in plaats van ze op te lossen. Als wij problemen aan het oplossen zijn, dan hebben we ons werk niet goed gedaan.”

 

Cybersecurity
Ultimum biedt een viertal diensten aan, allemaal op het gebied van IT en beveiliging. “Onze snelst groeiende tak is Cybersecurity met 13 mensen die hier fulltime mee bezig zijn. Als een bedrijf ons inschakelt geven ze ons opdracht om de veiligheid van hun systemen te controleren en te verbeteren. We beginnen dan altijd met legaal hacken. In maar liefst 95% van de gevallen lukt dat. We weten dan precies waar de zwakke plekken zitten en gaan hiermee aan de slag.”

 

Outsourcing & Beheer
De tweede tak waar Ultimum zich mee bezig houdt is Outsourcing & Beheer van de IT. Rodrigo vertelt: “Dit zijn vaak contracten van drie of vijf jaar waarin we gedeeltelijk of complete IT verzorgen. Hier valt bijvoorbeeld de infrastructuur onder maar ook het beheer van de werkplekken met Office 365. Leuk voorbeeld, wij zijn niet alleen shirtsponsor van Almere City FC, maar beheren ook hun volledige IT-infrastructuur.”

 

Detachering
Als derde dienst biedt Ultimum de detachering van IT-personeel aan. “Hierin werken we samen met verschillende grote spelers. Inmiddels hebben we intern een flinke pool aan IT- specialisten opgebouwd, die wij zowel voor korte als lange tijd detacheren. Wij doen er alles aan om goed te zijn voor onze mensen zodat ze graag bij ons komen werken en lang blijven. Ook zijn we altijd op zoek naar ruwe diamanten in de markt. Vanuit ons MVO-programma werken wij o.a. nauw samen met het UWV, Gemeente Almere, Windesheim en ROC; daar komen ook geregeld toppers van trainees en nieuwe medewerkers vandaan, die we intern verder opleiden.”

 

Business Solutions
De vierde tak waarin we ons specialiseren is Business Solutions. Organisaties werken met veel verschillende applicaties waardoor het overzicht in informatie verloren gaat. Door het inzetten van bijvoorbeeld Microsoft Dynamics 365 helpen wij onze klanten bij de digitale transformatie. We kijken hierbij naar de aanwezige organisatie-doelen, klantprocessen en organisatiecultuur. Vanuit dat startpunt ondersteunen we de organisatie in het realiseren van een klantgerichte strategie.

 

Happy
Volgens Rodrigo heeft zijn bedrijf zo kunnen groeien omdat Ultimum slagvaardig te werk gaat en altijd de klantbehoefte vooropstelt. “We schakelen snel zodat we onze klanten optimaal kunnen bedienen en meerwaarde kunnen leveren. We hebben daarin maar één missie: het bedrijf zijn met de meest tevreden klanten en het meest tevreden personeel. Ik ben geen salesman, maar ga altijd voor kwaliteit, zowel intern alsook naar buiten toe.”

 

Ultimum
Versterkerstraat 4
1322 AP, Almere
(088) 118 9898
www.ultimum.nl

 

Artikel geplaatst op: 13 februari 2020 - 08:56

Gerelateerd

Delen