Makers van Knakwortel komen met ijs van groenten

ALMERE - De bedenkers van de knakwortel hebben een nieuw product ontwikkeld: groentenijs. Vanaf dit voorjaar zijn de smaken 'Frisse bospeentjes sorbet' en 'Aardige bietjes sorbet' op de markt te vinden voor alle liefhebbers van groenten én ijs.

Bedenkers Bos en Kaljee met de twee nieuwe smaken ijs. (Foto: aangeleverd)

 

Na het succes van de knakwortel komen de makers met iets nieuws: ijs gemaakt van groenten. Valerie Bos en Koen Kaljee zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met IJspressi Almere.

 

IJspressi
Ijsbereider Martijn Olislagers van IJspressi, die dit jaar nog Onderneming van het Jaar werd, maakt in zijn keuken de meest bijzondere en innovatieve smaken. In samenwerking met hem presenteren Bos en Kaljee de smaken Frisse bospeentjes sorbet en Aardige bietjes sorbet. Bos werkte tien jaar geleden in de Almeerse ijssalon. Er was geen carrière voor haar weggelegd in de keuken maar haar missie om groenten eten lekkerder en leuker te maken brengen haar nu terug naar het ijs. Ijsbereider Olislager had wel oren naar haar idee en samen ontwikkelden zij als202 eerste in Nederland deze twee unieke smaken ijs.

 

Productlijn
De twee bedrijven presenteren dit voorjaar een productlijn. Het ijs is verkrijgbaar voor groothandels en horeca gelegenheden en via de Knakwortel foodtruck voor festivals of evenementen. Het ijs proeven kan bij alle IJspressi vestigingen.

Artikel geplaatst op: 11 februari 2020 - 14:42

Gerelateerd

Delen