Woonzorg Flevoland neemt deel medewerkers Roebia Zorg over

ALMERE - Woonzorg Flevoland neemt een groot deel van de thuiszorgmedewerkers over van het failliet verklaarde Roebia Zorg. De curator is overtuigd van de kwaliteit van zorg en het goede werkgeverschap van Woonzorg Flevoland en heeft veel vertrouwen in deze overdracht.

 

Woonzorg Flevoland is blij met deze kans om haar Thuiszorg in Almere verder uit te breiden. ‘Woonzorg Flevoland voelt zich verbonden met het Almeerse zorglandschap en daarmee verantwoordelijk voor de zorg voor Almeerse cliënten van Roebia Zorg die door het faillissement tussen de wal en het schip dreigden te raken. Ook draagt het overnemen van de medewerkers en cliënten van Roebia Zorg bij aan onze wens om de thuiszorg in Almere verder te ontwikkelen. Deze groei biedt ons kansen om nieuwe thuiszorgdiensten te ontwikkelen die mensen helpen om langer met goede zorg en ondersteuning thuis te kunnen blijven wonen’, aldus John Bos, Raad van Bestuur van Woonzorg Flevoland. ‘Daarnaast willen wij de cliënten en medewerkers van Roebia Zorg graag een goed onderdak bieden.’
Woonzorg Flevoland wil zo veel mogelijk de bestaande contacten tussen cliënten en medewerkers in stand houden. Voor cliënten en medewerkers heeft de overgang weinig gevolgen, aangezien de zorg voor cliënten en de rechtspositie van medewerkers gegarandeerd blijft.

 

Over Woonzorg Flevoland

Woonzorg Flevoland is een zorgorganisatie die werkzaam is in Lelystad en Almere. Zij biedt wijkverpleging, Huishoudelijke Ondersteuning, Dagbesteding en Ondersteuning Thuis. Verder heeft Woonzorg Flevoland vier woonzorglocaties in Lelystad: de Hanzeborg, De Uiterton, ‘t Landleven en de Bolder (in samenwerking met Kwintes). Woonzorg Flevoland heeft al jaren een zeer goede cliëntwaardering en bezit het hoogst haalbare keurmerk voor de zorg; PREZO Goud.

 

Artikel geplaatst op: 11 februari 2020 - 12:48

Gerelateerd

Delen