Ondernemers Haven starten eerste BIZ

Almere heeft zijn eerste BIZ gerealiseerd. Ondernemers uit Haven slaan de handen ineen en zijn de eerste Bedrijfs Investerings Zone van Almere gestart. Maar liefst 85% van de ondernemers in Haven stemde voor de BIZ. Het doel van de investeringszone is om het winkel- en horecagebied van Haven nog meer te versterken.

Feestelijk moment voor de ondernemers in Haven (Foto: Anita Neve)

"We zijn heel erg tevreden met dit resultaat" laat bestuurslid Adri Bax weten. "Met name het hoge percentage zorgt voor een jubelstemming bij de ondernemers." Het bestuur bestaat naast Adri Bax uit Steven van Wijk, Mohamed Laghbili, Jan Brons, en Raimond en Corine Severijns. In 2020 gaat de BIZ in Haven van start. "We staan te popelen om te beginnen, eindelijk kunnen we als ondernemers weer met zijn allen aan de slag" aldus Bax.

 

Gemeente
Veel grote steden van Nederland zijn al bekend met BIZ-gebieden, afgebakende gebieden waarin ondernemers en eigenaren investeren om gezamenlijk de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving te verbeteren. Alle deelnemende ondernemers betalen jaarlijks een bijdrage, welke door de gemeente wordt geint. Met deze gezamenlijke investering worden projecten collectief opgepakt. Hierbij valt te denken aan projecten rondom veiligheid, voorlichting, verlichting, afvalbakken, een gezamenlijke website en speciale festiviteiten. Na vijf jaar wordt de BIZ geëvalueerd en wordt er opnieuw door de ondernemers gestemd over een eventueel vervolg.

 

Vernieuwing
Wethouder Maaike Maaike Veeningen laat weten: "Het is geweldig dat de ondernemers deze stevige samenwerking willen aangaan. Het is de eerste BIZ in onze stad en daarmee ook een mooi voorbeeld. Momenteel wordt er door het Havenverbond hard gewerkt aan de Stedelijke Vernieuwing in de binnenring van Haven. Met de oprichting van deze BIZ is een mooie stap gezet in de toekomst van Haven. Uiteraard wensen wij hen heel veel succes toe."

Artikel geplaatst op: 28 november 2019 - 14:55

Gerelateerd

Delen