Apollo Hotel stelt lift beschikbaar voor minder valide schouwburgbezoekers

STAD CENTRUM – Er is gezocht naar mogelijkheden om de Almeerse schouwburg (KAF) beter bereikbaar te maken nu de Esplanade is afgesloten. Zo is het management van het Apollo Hotel bereid gevonden om, indien nodig, de lift van het hotel beschikbaar te stellen.

De publieke lift bij KAF heeft weinig capaciteit en werkt niet altijd naar behoren. (Foto: Almere DEZE WEEK)

 

Dit meldt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen die AP/OPA heeft gesteld over de bereikbaarheid van het theater. De werkzaamheden aan de Esplanade duren nog tot augustus 2020 en vooral voor mindervaliden is het theater nu moeilijk bereikbaar. De gemeente Almere heeft samen met de aannemer, KAF en het Stedelijk Overlegorgaan Gehandicapten Almere (SOGA) gezocht naar mogelijkheden om de bereikbaarheid te verbeteren.

Een deel van de maatregelen is inmiddels uitgevoerd. Zo zijn er omleidingsroutes uitgedacht die met borden kenbaar worden gemaakt. Mindervalide bezoekers kunnen gebruik maken van de openbare liften aan de Koetsiersbaan en het Schipperplein. De lift van het Apollo Hotel kan door mindervaliden indien nodig ook worden gebruikt, maar alleen op momenten dat de hotelreceptie bemand is.

De gemeente zorgt ervoor dat de publieke liften dagelijks worden gecontroleerd en dat er een extra technische controle op wordt uitgevoerd. Het komt namelijk regelmatig voor dat theatermedewerkers bezoekers uit de lift moeten bevrijden.

Verder zijn de hulpdiensten volgens het college goed op hoogte gebracht van de situatie. "Vluchtroutes zijn doorgesproken en afgestemd. De veiligheid van de bezoekers moet altijd geborgd zijn."

Artikel geplaatst op: 27 november 2019 - 14:48

Gerelateerd

Delen