Bereikbaarheid Flevoland en Almere onder de loep

ALMERE - Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft de bereikbaarheid van Flevoland en Almere onder de loep. Tijdens een bestuurlijk overleg met de minister heeft de provincie haar wensen en ambities kenbaar gemaakt.

Minister Van Nieuwenhuijzen heeft de ontsluiting van Almere en Flevoland onder de loep. (Archieffoto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)

 

Zo komt er een onderzoek naar de wijze waarop het groeiende Almere op een goede en duurzame wijze ontsloten kan worden. In het westen van Almere wordt het nieuwe stadsdeel Almere Pampus ontwikkeld. Een IJmeerverbinding van Almere naar Amsterdam, die Almere Centrum en Pampus aansluit op het Amsterdamse metronet, is voor de Provincie Flevoland cruciaal voor deze ontwikkeling.

 

OV-verbinding Noorden
Flevoland vormt een verbindende schakel tussen de Randstad en het noorden en oosten van Nederland. Een hoogwaardige OV-verbinding naar het Noorden is een provinciale wens. Met het Rijk is de afspraak gemaakt om een hoogwaardige OV-verbinding naar het Noorden te onderzoeken.

 

Verbreding van de A27

Provincie Flevoland wil dat het Rijk een positief besluit neemt over de verbreding van de A27 tussen de Stichtse brug en het knooppunt met de A1. Zeker nu uit onderzoek gebleken is dat dit goedkoper kan dan eerder gedacht. Met het Ministerie en de regio is de afspraak gemaakt om een aanvullend onderzoek naar de effecten van de verbreding te starten en de financieringsmogelijkheden te verkennen.

Artikel geplaatst op: 26 november 2019 - 16:22

Gerelateerd

Delen