Centrum Almere Haven omgedoopt tot Promenade

HAVEN – Het winkelgebied in Almere Haven is omgedoopt tot Promenade Almere Haven. Wethouder Hilde van Garderen onthulde het nieuwe logo op 6 september tijdens het Almere Haven Festival. “Het is belangrijk dat er meer uniformiteit komt en dat de zichtbaarheid wordt vergroot”, verklaart centrummanager René Verwillegen.

(Foto: Fred Rotgans)


“Hiermee kunnen we in de toekomst gerichter reclame maken. Denk aan voordeelacties vanuit ondernemers, nieuws over activiteiten en events rond het winkelgebied en verbindingen met andere initiatieven in Almere Haven.” De Promenade bestaat uit vier pijlers: shoppen (108 shops), boulevard, marina (waterrecreatie) en horeca (43 restaurants en cafés).

 
Impuls


De ondernemers zijn blij met de nieuwe impuls die hiermee aan het centrumgebied wordt gegeven. “Dat was ook echt wel nodig voor een levendiger winkelgebied. Dit geeft de winkeliers weer moed en vertrouwen”, reageert ondernemer Adri Bax, eigenaar van de schoenenspeciaalzaak aan de Kerkgracht. “Deze nieuwe ontwikkeling is ook tot stand gekomen door een intensieve samenwerking van alle ondernemers. We waren al langer op zoek naar een aansprekende naam die de diversiteit zou dekken en het dorpse karakter van Haven niet teniet zou doen. Dat is met Promenade goed gelukt. Het nodigt uit tot flaneren.”

 
BIZ

Om de krachten nog meer te bundelen willen de ondernemers uit Haven zich ook verenigen in een BIZ (Bedrijven Investering Zone). Een BIZ is een afgebakend gebied waarbinnen alle ondernemers een heffing betalen aan de gemeente. De gemeente geeft de opbrengst vervolgens als subsidie terug aan de BIZ-vereniging of -stichting, die hiervan activiteiten kan uitvoeren om het gebied aantrekkelijker en veiliger te maken.
De animo onder de ondernemers in Haven is groot, maar de plannen voor de BIZ moeten eerst nog door de gemeenteraad, vertelt centrummanager Verwillegen. “Dan komt er een formele vraag. Bij voldoende stemmen zal de BIZ per 1 januari 2020 van start gaan.” Het zou dan de eerste BIZ in Almere worden.
Meer informatie: www.promenade-almerehaven.nl.

Artikel geplaatst op: 10 september 2019 - 09:25

Gerelateerd

Delen