Innovactory kan app TRIPPS verder gaan ontwikkelen

Het Almeerse bedrijf Innovactory gaat de app TRIPPS verder ontwikkelen. Daartoe heeft het bedrijf een overeenkomst getekend met Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland.


De app speelt in op de trend van ‘Mobility as a Service’ (MaaS): het zo slim en laagdrempelig mogelijk maken van mobiliteitsgebruik, waarbij het mobiliteitsaanbod aangepast wordt aan de behoefte van de reiziger. Door het tekenen van de investeringsovereenkomst tussen Innovactory en Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland, is de ontwikkeling van TRIPPS verzekerd en kan Innovactory de voorsprong op het gebied van MaaS uitbreiden.


TRIPPS


Met TRIPPS krijgen reizigers in Nederland eenvoudig toegang tot allerlei vormen van vervoer die zij met de app kunnen plannen, boeken en betalen. Het is een totaaloplossing met een breed aanbod van diensten, waar er naast de eigen auto en fiets alternatieven worden aangeboden, zoals (deel)fietsen, openbaar vervoer, (deel)auto’s en taxi’s. Elke gebruiker ontvangt een actueel en persoonlijk reisadvies met een aantal slimme en betaalbare alternatieven. TRIPPS biedt ook parkeeroplossingen voor auto en fiets, inclusief boeken én vrij in- en uitrijden bij aangesloten garages.


2020


Met de financiering vanuit het TMI Proof of Concept Tools Flevoland moet het volgens CEO Lucien Groenhuijzen van Innovactory mogelijk zijn om begin 2020 de eerste betalende gebruikers in te schrijven. Marco Smit, directeur van Horizon gelooft in het bedrijf: “Innovactory is een aanwinst voor Flevoland en een voorbeeld voor andere innovatieve start-ups in de regio”.


Innovactory


Innovactory is in 2013 opgericht door een team van voormalige TomTom-medewerkers met als doel het ontwikkelen van innovatieve toepassingen voor slimme mobiliteit, die een significante bijdrage leveren aan duurzaam reisgedrag. Innovactory heeft met de ontwikkeling van TRIPPS een belangrijke nationale aanbesteding gewonnen, waarbij zij meerdere consortia met grote partijen achter zich hebben kunnen laten. Het Almeerse bedrijf behoort dan ook tot de lijst van snelst groeiende bedrijven van Nederland.


TMI Proof of Concept Fonds Flevoland


Het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland (POC Fonds) wordt beheerd door Horizon en verstrekt financiering aan innovatieve MKB-bedrijven, met groeiambities, die wensen te investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten en verkeren in de zogenaamde proof-of-concept fase. Daarvoor is 13,3 miljoen euro beschikbaar gesteld door een programma vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie, de provincie Flevoland en de Rijksoverheid. Voor meer informatie over het fonds: www.pocfondsflevoland.nl

Artikel geplaatst op: 28 augustus 2019 - 12:26

Gerelateerd

Delen