Colorcon gaat productiefaciliteit bouwen op Stichtsekant

STICHTSEKANT - Colorcon gaat in Almere een productiefaciliteit bouwen. Het Amerikaanse bedrijf heeft een koopovereenkomst getekend voor een kavel van 1,32 hectare op het bedrijvenpark Stichtsekant.

Wethouder Maaike Veeningen verwelkomt Colorcon namens de gemeente in Almere. (Foto: aangeleverd)


Colorcon is wereldleider in de ontwikkeling, levering en ondersteuning van producten die worden gebruikt bij de productie en coatings van tabletten en capsules voor de farmaceutische en voedingsindustrie.
David Bain, general manager van Colorcon EMEA: "De locatie in Almere, strategisch gelegen in het hart van Europa, is gekozen om de productie dichterbij onze klanten te brengen. De productiefaciliteit zal GMP-zetmeelproducten produceren voor de farmaceutische en voedingsmarkten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "
Maaike Veeningen, wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, ziet in de komst van de Amerikaanse onderneming een bevestiging dat Almere een aantrekkelijke vestigingsplaats is. Centraal gelegen en Schiphol en de Amsterdamse haven zijn binnen 30 minuten te bereiken.
Colorcon start met de realisatie van een productiefaciliteit voor de productie van maïszetmeel. Deze faciliteit omvat kantoor-, opslag- en GMP-productieprocesruimte en laboratoria. Op termijn beoogt het bedrijf een uitbreiding van deze productiefaciliteit.

Artikel geplaatst op: 12 juli 2019 - 11:43

Gerelateerd

Delen