Handtekeningen gezet voor nieuwbouw Internationale School Almere

ALMERE – De eerste stap naar de realisatie van een internationale campus in Almere is gezet. Onder muzikale begeleiding en dans door leerlingen van de Internationale School hebben de bestuurders van de Almeerse Scholen Groep en Het Baken Almere, wethouder Marjan Haak-Griffioen van de gemeente Almere en gedeputeerde Jan Nico Appelman van de provincie Flevoland donderdag hun handtekeningen gezet voor het gezamenlijk realiseren van een nieuw gebouw voor de International School en International Primary School in Almere. 

(Foto: Mona Alikhah)


De internationale campus was eerst gepland in Almere Poort, maar komt uiteindelijk in het Annapark, naast het Trinitas Gymnasium. De nieuwe locatie biedt een oplossing voor het grote tekort aan onderwijsplekken voor kinderen van ‘internationals’. De nieuwbouw biedt plek voor 700 leerlingen en kan op termijn uitgroeien naar 1000 leerlingen. De samenwerking tussen de internationale scholen voor basis- en voortgezet onderwijs wordt geïntensiveerd en de gewenste doorlopende leerlijn van 4 tot en met 18 jaar wordt een feit.


Nu de locatie en het Programma van Eisen voor de nieuwbouw bekend zijn, kan de aanbesteding in het derde kwartaal van 2019 starten. De geplande opleverdatum van de school is in het vierde kwartaal van 2022. Na de zomer wordt er een inloopbijeenkomst georganiseerd, waar de internationale scholen bij aanwezig zijn.

Artikel geplaatst op: 12 juli 2019 - 08:54

Gerelateerd

Delen