PostNL opent 23e pakketlocatie in Almere

STICHTSEKANT - PostNL neemt zijn 23e pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik. Vanuit dit nieuwe en duurzame pand van 6.500 m2 op het Almeerse bedrijventerrein Stichtsekant worden dagelijks gemiddeld zo’n 30.000 pakketten bezorgd. Het levert werk op voor 400 Almeerders.

In 2018 bezorgde PostNL 251 miljoen pakketten. Om in de groeiende pakketmarkt het bezorgproces voor Nederland en België optimaal te kunnen inrichten opent PostNL dit jaar drie nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland. Almere is de eerste opening van dit jaar, in het najaar volgen openingen in Dordrecht en Tilburg. Naast het openen van deze nieuwe locaties is PostNL druk doende om extra pakketbezorgers aan te nemen om de groei bij Pakketten op te vangen.  


Duurzaam gebouw

Het nieuwe sorteercentrum in Almere heeft het BREEAM-certificaat Outstanding, een keurmerk voor de meest duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties (o.a. warmteterugwininstallaties en LED-verlichting). De zonnepanelen op het dak wekken ongeveer de helft van de elektriciteit op die nodig is voor het sorteren van alle pakketten op deze locatie. Een deel van de pakketten uit dit duurzame sorteercentrum wordt vanaf de zomer volledig uitstootvrij bezorgd met een van de dertig nieuwe elektrische bestelbussen. Het pand is speciaal daarvoor voorzien van een slimme laadinfrastructuur voor het opladen van deze bestelbussen. PostNL streeft naar geheel CO₂-vrije post- en pakketbezorging in 25 binnensteden in 2025 en een emissieloze last mile in heel de Benelux in 2030. 


Netwerk

Deze nieuwe PostNL-locatie in Almere maakt onderdeel uit van een netwerk dat uit in totaal 23 pakkettensorteercentra in Nederland en zes locaties in België bestaat. Vanuit deze locaties gaan de pakketbezorgers op weg om zeven dagen per week overal in Nederland en België pakketten te bezorgen. De locatie in Almere biedt werkgelegenheid aan ongeveer 400 mensen in de regio en vanuit hier worden pakketten bezorgd in de regio Almere, 't Gooi en Lelystad.  

Maaike Veeningen, wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling: “PostNL levert een wezenlijke bijdrage aan onze werkgelegenheid en is een welkome speler in onze logistieke bedrijvigheid. Niet voor niets is ons bedrijventerrein Stichtsekant een onderdeel van de Logistieke Hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde. Wij wensen PostNL en alle medewerkers veel succes en werkplezier in onze stad.”

Artikel geplaatst op: 06 mei 2019 - 14:00

Gerelateerd

Delen